Tom Nilsson var tillbaka i spel igen
Publicerad: 2017-09-12
Intervju
Backen Tom Nilsson var tillbaka i SHL-genrepet mot Färjestad efter att endast spelat en träningsmatch hittills. Han var glad över att vara tillbaka men missnöjd över resultatet.

– Även fast man ska vara positiv och ta med de första två perioderna så tycker jag inte det är okej att vi släpper tre mål på vår egna hemmaplan, säger Tom Nilsson.

En del småskador har hållit honom borta från isen och av naturliga skäl var det en bra känsla för Tom Nilsson att i alla fall få ytterligare en match i benen innan SHL-premiären.

– Jo, det var skönt att vara tillbaka igen för det blev lite hackigt nu på försäsongen. Därför var det kul att spela även om det inte var någon jätteprestation från min sida kanske.

Djurgården spelade bra i matchens två första perioder och gick även upp i en 3-0-ledning.
– Vi för spelet. Jag tycker att vi håller i pucken när vi ska göra det och vi tar den djupt när vi ska göra det. Dessutom spelar vi hårt i försvarszon och spelar ett bra spel över hela banan egentligen.

Vad händer i tredje då?

– Jag tycker att vi blir lite passiva. Vi backar av en halv meter och låter de hålla i pucken samtidigt som vi slarvar med vårt passningsspel. Vi kan spela hårda i några situationer och gå ut och stänga Färjestad i vår egen zon, då hade vi undvikit några mål, säger Tom Nilsson.

Joel Widerberg