Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Seger efter soloräd av Eklund

27 februari 2021 18:06
Nyhet

William Eklund räddar bonuspoängen åt oss med en soloräd under förlängningen. Innan dess hade vi gjort vårt bästa för att skjuta sönder deras målvakt. 48 skott redan för Williams avgörande avslut. Bergfors gav oss chansen med sina två kassar.


Det var en märklig första period där studsarna uppenbarligen inte var på vår sida. Vi förde spelet och skapade lägen. Det var vi som bombarderade hemmalaget med avslut. 20 skott och vi låg ändå under tills sista minuten. Det är de som tar ledningen när de kastar in pucken mot mål från förlängda mållinjen och den tar på benet på Högström och in bakom en helt ställd Mantas Armalis. Det blir starten på en fullständig dominans från vår sida under den resterande tiden av perioden. Vi skapar mängder ab lägen och kommer till avslut i alla spelformer. Det som saknas är såklart målet och precis när det känns som förgjort så kliver vår målkung fram. Niclas Bergfors är med och vinner tillbaka pucken i offensiv zon. Han följer upp det med att sätta returen på Högströms avslut. Det målet gav oss en välförtjänt kvittering med minuten kvar av perioden. Vi avlossar hela 20 skott mot Frölundas mål – något inget lag gjort i Scandinavium på hela 2000-talet.

Andra perioden lutade chanserna mer åt hemmalaget. Dels för att vi drar på oss utvisningar och dels för att vi inte får till rytmen. Trots det så håller vi dem borta från vårt mål. Men när vi tar ett felbeslut så blir pucken kvar i vår zon och vi tappar kollen på var motståndarna befinner sig. En ensam spelare framför mål senare så ligger vi under.
Vi kommer inte till avslut lika ofta som i den första perioden och igen när det känns som vi inte ska jaga ikapp så dyker han upp – Bergfors. Återigen är det Högström som avlossar ett skott och nämnde Bergfors tar hand om returen och skjuter upp den i krysset. Retroaktiv utdelning från första och vi kom igen in i periodpaus med ett oavgjort resultat.
Frölunda fick en straff tilldömd till sig men den hanterade Mantas utan problem. När de sedan även villa ha en till så fick vi utvisning när det klagades för mycket.

Mer kamp i tredje
Vi inledde i powerplay och vi hade bra spel i formen utan att få in den. Linus Andersson fick tre-fyra lägen under sin minut på isen. Där kunde och borde vi ha fått med oss ett mål. Nu fick vi inte det men det bromsade inte vårt spel. Det var fortsatt vi som låg på för utdelning men nu var det kamp om varje puck över hela isen. Vid två tillfällen så dansade pucken på mållinjen – först var det Bergfors som var på väg att bli målskytt igen men på något sätt lyckades målvakten stoppa pucken med benskydden precis på linjen. Men det var vår puckdansare som var närmre åt andra hållet. Med tre minuter kvar skjuter de en puck som slinker igenom Mantas och är på väg mot målet. Den träffar stolpen och stannar sen via snö på mållinjen med minsta möjliga marginal. Dick plockar upp den stillaliggande pucken och kastar bort den.
Eklund med soloräd
Vi kom knappt igång med förlängningen innan Wandell skapade vårt första läge. Eklund ville inte vara sämre utan tog pucken i egen zon och åkte hela vägen upp till andra och prickade in segermålet. Det var vårt skott nummer 49 som stängde matchen.