Ridderwall: "Välförtjänta poäng"
Publicerad: 2017-03-05
Intervju
Lagkapten Calle Ridderwall stod för två poäng i segermatchen mot Malmö (4-0). En bra krigarinsats, summerade Ridderwall efter matchen.

Djurgården besegrade igår Malmö i säsongens sista grundseriematch på Hovet med slutresultatet 4-0 och därmed lever hoppet om en slutspelsplats i allra högsta grad. En av matchens målskyttar var lagkaptenen Calle Ridderwall som stannade till efteråt för att prata om matchen och slutspurten.

– Välförtjänta poäng ikväll. Vi är helt klart det bättre laget över 60 minuter. Det känns som vi är piggare, hungrigare och vill mer, säger han efter slutsignalen.

Ridderwalls mål innebar 2-0 och kom i ett viktigt skede av den andra perioden då Djurgården stack upp under en tids Malmöpress.

– De var på väg in i matchen där, kändes det som. Då är det viktigt att kunna trycka in 2-0 och sänka dem ännu mer. Att ligga under med två mål på bortaplan är självklart en uppförsbacke och de kändes trötta efter det.

Precis som i fredags och många tidigare matcher denna säsong gick Djurgården in i den tredje perioden med ledningen i ryggen. Ikväll lyckades vi dock inte bara behålla ledningen utan även dryga ut den under slutakten. En klar förbättring mot många tidigare drabbningar menar lagkaptenen som även berättar att taktiken inför den tredje inte såg annorlunda ut igår.

– Det har varit samma hela säsongen. Vi måste bara fortsätta att spela på samma sätt utan att backa hem. Det har varit för många matcher den här säsongen där vi haft en ledning inför tredje perioden och blivit alldeles för passiva och bjudit in motståndarna. Idag fortsätter vi verkligen spela och är nästan bättre i tredje än i första och andra.

Tre poäng från Ridderwalls klubba

Utöver sitt mål stod Ridderwall även för en assist i matchen. Ett kom i inledningen av den tredje perioden där han noteras för andrapasset till Markus Ljunghs powerplaymål. Detta var det andra målet i numerärt överläge på två matcher och utdelning i spelformen är viktigt inför avslutningen.

– Det var skönt. Vi har tränat och pratat mycket PP under hela säsongen men tyvärr har det ju inte riktigt klickat. Det var väldigt skönt. Det är viktigt i alla matcher men speciellt nu när vi spelar sådana här tajta matcher där det ofta är ett mål som skiljer är det bra att ha ett fungerande powerplay så att man kan få det där målet och vinna. Vi kommer fortsätta jobba på vårt powerplay och försöka trycka in ännu fler i de två sista omgångarna.

"Alla sliter och kämpar"

Det återstår nu två matcher av säsongens SHL och vi ligger på samma poäng som tiondeplacerade Karlskrona. Vad som krävs för att kunna nå tiondeplatsen är enligt Calle glasklart och han vet även vad han ska göra i sin roll som kapten för att hjälpa laget ännu mer.

– Vårt mål är att plocka full pott nu i de två sista omgångarna. Alla vet vad som gäller nu och vi har inga passagerare i laget utan alla sliter och kämpar för att vi ska ta den där sista platsen till slutspel. Sedan försöker jag som kapten bolla lite tankar med tränare och så under resorna nu på slutet för att vi ska få så bra förutsättningar som möjligt.

Här kan du läsa en längre intervju med Calle Ridderwall gjord av NoricBet

{!A}

Robbie Ericsson