Förlust mot Brynäs – nu siktar vi på CHL
Publicerad: 2019-08-24
Vi gjorde två starka perioder och ledde med 2–1. Men i tredje perioden tappade vi greppet och föll i träningsmatchen mot Brynäs med 2–4. – Det finns ändå mycket bra att ta med sig från matchen, säger Anton Hedman.

Visst hade 1–6-smällen mot Oskarshamn senast fungerat som en läropeng.

Mot Brynäs i Tierp klev laget genast ut och satte ribban högt. Intensivt, fysiskt och ett rejält och bra passningsspel.

Vi inledde med att i princip parkera i offensiv zon och därför var det lika förvånande som ologiskt när Brynäs tog ledningen i sitt första, riktiga anfall efter drygt sex spelade minuter.

Men baklängesmålet plågade oss inte nämnvärt.

Vi fortsatte spela en frisk farthockey och skapade mängder med målchanser.

Till slut kom utdelningen, i periodens sista spelminut.

Anton Hedman stod för försäsongens passning när han flippade pucken över hela Brynäsförsvaret och landade rakt ner på Alexander Holtz klubba som blev helt fri.

– Blev som en två-mot-tvåa, jag såg Holtz sticka och jag försökte bara lägga pucken på honom, säger Hedman.

När la du en sådan precis passning senast?

– Det är bara att komma ner till vilken träning som helst, flinar han.

Och då kunde vår stortalang finta ner målvakten och lyfta in kvitteringen i en period där vi vann skotten med 10–2.

Andra perioden blev något jämnare inledningsvis, och den innehöll en hel del känslor för att vara träningsmatch, men vi tog över allt mer ju längre perioden led och nio minuter in i densamma kunde Sebastian Strandberg direktskjuta in 2–1 efter fint samarbete med Jacob Josefson och Marcus Högström.

Men Brynäs skulle dessvärre vända på matchen i tredje perioden.

Vi tappade greppet om spelet om tio minuter in i perioden stod det plötsligt 2–3.

Vi hade sedan bud på kvitteringsmål vid flertalet tillfällen, men Brynäs kontrade i stället in 2–4-målet som blev slutresultatet.

– Vi pratade efteråt att vi gjorde två bra perioder. I tredje började vi slarva och de fick något powerplay. Men det finns mycket bra att ta med sig från den här matchen, säger Hedman.

Det här var sista träningsmatchen innan allvaret börjar.

På fredag kommande vecka väntar tävlingsmatcher när CHL inleds med match mot polska Tychy på bortaplan. Sedan väntar Vienna Capitals på söndagen två dagar senare.

– Det ska bli kul att spela tävlingsmatcher. Vi ska inte fokusera så mycket på motståndet, utan ska se till att vi själva gör bra matcher.