Engqvist tar steg för steg
Publicerad: 2018-02-16
Nyhet
Andreas Engqvist fortsätter att ta steg i rätt riktning. – Jag kommer köra med laget. Utan kontakt i början utan att köra alla övningar och få upp den känslan. Sen får jag öka succesivt hela tiden och ta steg varje dag och utmana lite, säger Andreas.

Det var i bortamötet med Mora den 26 december som Andreas åkte på en smäll mot huvudet som fortfarande håller honom borta från matchspel. Det är alltid känsligt och svårt att komma med tidsscheman när det handlar om hjärnskakning. Andreas har tagit det steg för steg. Nu kommer han ta nästa.
– Nu när laget har haft lite ledigt har jag tränat. Vi är lite få så det har inte blivit så mycket övningar men mycket skridskoåkning. Jag känner att jag kan gå nästan för fullt utan bakslag när vi kör varv, säger Andreas.

Att han kan köra nästan för fullt gör också att han kan fortsätta att utsätta sig för hårdare träning.
– Nu blir det att köra med laget. Utan kontakt i början utan att köra alla övningar och få upp den känslan. Sen får jag öka succesivt hela tiden och ta steg varje dag och utmana lite mer.

För Andreas så känns det bra att han kan börja vara med på lagets träningar. Det var inte lika lätt dagarna efter smällen.
– Det har varit tungt att vara hemma. Jag mådde inte så bra där i början. Men jag kunde ändå ta mig hit till Hovet efter två veckor och då började jag gå promenader. Jag åkte runt lite på isen och dribblade lite för att träna ögonen och hjärnan, säger Andreas Engqvist.

– Jag ligger inte på en klassisk hjärntrappa. Jag är på en modifierad trappa. Så länge det känns bra så kommer jag öka träningsdosen och intensiteten. Nu vet jag att jag kan trampa nästan fullt och då tar vi nästa steg. Jag får ta det dag för dag, steg för steg. Planen nu är att köra med laget på de flesta övningarna. Då vet man att man närmar sig.

Det är svårt att sätta en tidpunkt på när Andreas kan vara tillbaka i matchspel igen men för Andreas så råder det inget tvivel om hur han tar sig an det här.
– Jag vill göra allt jag kan för att kunna spela igen. Jag kommer försöka köra hela tiden för att bli spelklar. Sen när det blir det är svårt att svara på.

Mattias Lönngren