Seger mot Göteborg
Publicerad: 2019-12-08
Dam
Vi tog den 14:e segern på de 16 senaste matcherna. Men jumbon Göteborg bjöd på tufft motstånd och vi fick slita hårt för att vinna med 3–1.

Sista matchen innan landslagsuppehållet.
Vi mötte vi jumbon Göteborg med sex raka förluster och inte en trepoängare på 13 matcher.
De flesta väntade sig att vi skulle ta en ny seger, men Göteborg bjöd på tufft motstånd.
Den första perioden präglades av många utvisningar. Vi fick inleda matchen med två raka powerplay, innan vi drog på oss två raka utvisningar kort därpå.
Och det var då målnollan spräcktes – av oss.
I numerärt underläge bjöds vi på ett två-mot-ett-läge, Jennifer Wakefield spelade över till Alice Östensson som rakade in ledningspucken och 1–0 stod sig in i pausen.
Men när vi drog på oss en ny utvisning i upptakten av period två kom baklängesmålet i stället.
Efter Göteborgs 1–1-kvittering var matchen väldigt jämn, och just därför var vårt 2–1-mål väldigt psykologiskt viktigt.
Jennifer Wakefield bjöd på ett solonummer när hon åkte slalom mellan motståndarna och sedan drog i väg en handledsprojektil som letade sig in i nätmaskorna.
Även om vi hade en 2–1-ledning inför period tre kändes segern långt ifrån säker. Skotten i andra perioden var 12–12 och det kändes vidöppet.
Men blott 3.46 in i tredje perioden skulle vi få utdelning i spel fem mot fyra. Julia Östlund hittade in till Josefine Jakobsen som kunde sätta 3–1-målet i ett i princip tomt mål.
I slutet drog vi på oss en utvisning och Göteborg var nära flera gången, men vi höll ut och kunde vinna med 3–1.
Det var den 14:e segern mot de 16 senaste matcherna och innebär att vi nu är ensam tabelltvåa, tre poäng före Brynäs, när vi nu går in i ett landslagsuppehåll.
Nästa match spelas den 20 december borta mot Brynäs, innan vi gästar Leksand dagen därpå.