Försvarsspecialisten Mikael Aaro till Djurgården

25 maj 2021 13:00
Officiellt

Djurgården presenterar Mikael Aaro som ny assisterande tränare med fokus på försvarsspel, boxplay och backar. Den defensivt skolade tränaren kommer därmed att utgöra en del av tränarteamet och har skrivit på ett kontrakt till 2022.


– Som komplement till Barry tillträder Mikael Aaro som ny assisterande tränare med huvudfokus på vårt försvarsspel, boxplay och individuella utveckling av backar. Mikael har en spelarbakgrund som back och har de senaste säsongerna varit tränare i Karlskrona när de spelade i SHL, samt Skellefteås J20-lag, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Mikael Aaro, 40 år, ansluter till Djurgården med en bred hockeybakgrund. Först som spelare, där Mikael mellan 1997 och 2013 samlade på sig erfarenheter av spel i Hockeyettan, HockeyAllsvenskan och den norska ligan. Efter att ha avslutat sin aktiva karriär har den Piteåfostrade tidigare försvararen etablerat sig som tränare.

Efter att ha agerat huvudtränare för Tingsryds J18 gjorde Mikael Aaro ett år som assisterande tränare för Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. De senaste sex åren har han spenderat i Skellefteå AIK och Karlskrona HK, både som assisterande tränare för KHK:s SHL-lag samt assisterande och nu senast huvudansvar för Skellefteås J20-lag. Avtalet med Djurgården är skrivet över en säsong och Mikael Aaro kommer där att ingå i det tränarteam som Barry Smith ska leda.

– Vi ser i Mikael en bred kompetens kopplat till backarnas utveckling och spelet utan puck, något som blir ett viktigt bidrag till vår spelmässiga utveckling. Mikael har erfarenhet av att bygga ett starkt försvarsspel såväl i forechecking som i mittzonspress, där man är mer samlade. Vad gäller dessa två delar av försvarsspelet kommer Mikael att ha ett viktigt och betydelsefullt uppdrag, som ligger i linje med den spelvision och utveckling som vi behöver sätta, förklarar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Vidare har Mikael en ödmjuk personlighet, ett modernt coachande förhållningssätt och en tydlig pedagogik som rimmar med vår ledarvision. Mikael utgör ett bra komplement till övrigt tränarteam.