• Huvudsponsorer

Djurgården representeras av 19 spelare i landslagen

6 november 2019 19:25
Landslag

Vi befinner oss i ett landslagsuppehåll i de flesta serier.

Då vill vi uppmärksamma att Djurgården har hela 19 spelare i respektive landslag.


Serierna har tagit ett uppehåll, men för många av våra spelare fortsätter ändå matchandet.

Vi har nämligen skickat 19 spelare från vår verksamhet till olika landslagssamlingar.

I Tre Kronor, som spelar Karjala Tournament mellan 7-10 november, finns såväl Olle Alsing, Patrik Berglund som Tom Nilsson i truppen.

De inleder med match mot Tjeckien i Leksand 18.30 i morgon, torsdag, och sänds i SVT2. Sedan väntar väntar match mot Ryssland på lördag och den kan ses i SVT1 klockan 12.25. Tre Kronor avslutar turneringen med rivalmöte mot Finland och den sänds också i SVT1, med start 16.25.

Även Michael Haga representerar Norges landslag som spelar landskamper mot Danmark och Österrike.

Efter höstens långdragna konflikt har Damkronorna också samlat sina styrkor igen. De skulle egentligen ha spelat en turnering i Luleå mot Finland, USA och Kanada, men den ställdes in och i stället har truppen ett läger i Falun.

Djurgården representeras av Lovisa Berndtsson, Josefine Holmgren, Josefin Bouveng, Sofie Lundin, Alice Östensson och Julia Östlund.

Dessutom är Andrea Dalen och Karoline Pedersen uttagna i norska landslaget och Josefine Jakobsen i det danska.

På juniorsidan har Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén tagit ut Alexander Holtz till truppen som spelar en fyrnationsturnering i Finland och möter, förutom värdlandet, Ryssland och Tjeckien.

William Eklund är också uttagen i U18-landslaget som spelar fyra matcher i Sundsvall, Njurunda och Kovland. De möter Schweiz, Finland, Tjeckien och USA.

I damernas U18-landslag har vi fyra Djurgårdsspelare med. Ida Boman, Julia Tärnblom, Lova Blom och Maria Lindberg spelar dubbla landskamper mot Finland.