Tambellini lämnar Djurgården

10 februari 2017 14:00
Nyhet

Djurgården och Jeff Tambellini är överens om att gå skilda vägar. Den kanadensiska forwarden är klar för en ny klubb.


– Vi har i samförstånd valt att avbryta vårt samarbete. Jeff har under hela sin tid hos oss varit oerhört professionell i sin träning och sina förberedelser för träning och matchspel. På så sätt har han varit en god förebild för våra unga spelare om vad det är som krävs för att nå sina drömmars mål om NHL-spel, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Jeff Tambellini värvades inför den här säsongen från AHL men har tidigare spelat i bland annat Växjö. Det blir också hans nya klubbadress.

– Tyvärr har inte Jeffs offensiva produktion varit så lyckosam som varken vi eller Jeff trott och hoppats på. På sistone har Jeff också fått en allt mindre roll i vårt lag vilket gjort att vi nu enats om denna lösning. Jeff kommer från och med idag ansluta till och spela för Växjö Lakers.

Eventuellt kan en förstärkning komma in i laget framöver. Transferfönstret stänger den 15 februari.

– Vi går nu vidare den här säsongen med de spelare vi tror mest på här och nu, många av dem är även kontrakterade inför nästa säsong. Om rätt spelartyp till rätt kostnad dyker upp på spelarmarknaden så kan det bli aktuellt med en förstärkning på forwardssidan för resterande del av den här säsongen, säger Joakim Eriksson.