• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep

Reideborn: "Så här ska vi fortsätta hela säsongen"

27 oktober 2017 22:43
Intervju

Adam Reideborn stod i vägen igen för motståndarna när DIF vann med 2-1. Reideborn har nu bäst räddningsprocent av alla målvakter i hela SHL.


Adam Reideborn och Djurgården stod för ännu en fin insats. I dag tog laget sin tredje raka trepoängare på Hovet och man är obesegrade under ordinarie tid över fem matcher. Framgångsreceptet? Hårt jobb och mycket skridskor.
– Vi jobbar verkligen hårdare än de flesta andra. Det är många man snackat med efter matchen som är helt slut för att vi åker mycket skridskor och att de aldrig får tid att slå någon passning. Vi vill vara laget som jobbar hårdast och det verkar funka också, säger Adam Reideborn.

Reideborn gjorde ännu en fin insats i djurgårdströjan och är bäst av alla SHL-målvakter med 94,39 i räddningsprocent. Framgångsreceptet? Ett fungerande grundspel och självförtroende.
– Jag känner mig trygg och lugn i målet. Jag får mycket hjälp av försvarsspelet och vi har hittat ett grundspel som passar mig perfekt. Jag gör det bra, tar puckarna jag ska ta och kommer det en två- mot-etta så tar jag den också.

I kväll spelade Djurgården en fantastisk hockey i den första perioden och gick upp i en 2-0-ledning. En gruffig andra följdes av en kontrollerande tredje.

– De försöker göra mycket kortpassningar i egen zon och komma ut med fart. De hade ingen fart alls ur egen zon i första perioden. Vi kunde vända på dem på ett bra sätt och ha långa anfall.

– I andra gällde det bara att hålla pucken borta, de sökte ju returer. Du måste vara vaken och se till att pucken hamnar där vi vill ha den och där Skellefteå inte vill ha den. Sen är det bara att hålla sig lugn när de gruffar. Backarna tar bort dem som kommer in och står upp mot motståndarna om de behövs. Alla jobbar hårt för varandra och det behövs i ett vinnande lag. Så här ska vi fortsätta resten av säsongen, avslutar Adam Reideborn.