• Huvudsponsorer

Reideborn: "Så här ska vi fortsätta hela säsongen"

27 oktober 2017 22:43
Intervju

Adam Reideborn stod i vägen igen för motståndarna när DIF vann med 2-1. Reideborn har nu bäst räddningsprocent av alla målvakter i hela SHL.


Adam Reideborn och Djurgården stod för ännu en fin insats. I dag tog laget sin tredje raka trepoängare på Hovet och man är obesegrade under ordinarie tid över fem matcher. Framgångsreceptet? Hårt jobb och mycket skridskor.
– Vi jobbar verkligen hårdare än de flesta andra. Det är många man snackat med efter matchen som är helt slut för att vi åker mycket skridskor och att de aldrig får tid att slå någon passning. Vi vill vara laget som jobbar hårdast och det verkar funka också, säger Adam Reideborn.

Reideborn gjorde ännu en fin insats i djurgårdströjan och är bäst av alla SHL-målvakter med 94,39 i räddningsprocent. Framgångsreceptet? Ett fungerande grundspel och självförtroende.
– Jag känner mig trygg och lugn i målet. Jag får mycket hjälp av försvarsspelet och vi har hittat ett grundspel som passar mig perfekt. Jag gör det bra, tar puckarna jag ska ta och kommer det en två- mot-etta så tar jag den också.

I kväll spelade Djurgården en fantastisk hockey i den första perioden och gick upp i en 2-0-ledning. En gruffig andra följdes av en kontrollerande tredje.

– De försöker göra mycket kortpassningar i egen zon och komma ut med fart. De hade ingen fart alls ur egen zon i första perioden. Vi kunde vända på dem på ett bra sätt och ha långa anfall.

– I andra gällde det bara att hålla pucken borta, de sökte ju returer. Du måste vara vaken och se till att pucken hamnar där vi vill ha den och där Skellefteå inte vill ha den. Sen är det bara att hålla sig lugn när de gruffar. Backarna tar bort dem som kommer in och står upp mot motståndarna om de behövs. Alla jobbar hårt för varandra och det behövs i ett vinnande lag. Så här ska vi fortsätta resten av säsongen, avslutar Adam Reideborn.