Stark vändning bakom Djurgårdens hemmaseger

25 september 2022 18:10
#DIFLHC

Djurgår’n vände underläge till seger över Linköping hemma på Hovet. Julia Tärnblom utjämnade i mittperioden innan Fanny Rask, Lova Blom och Selma Tyreskog ordande ett avgörande ryck i tredje. Siffrorna skrevs till 4-2 och Djurgården går upp på sex inspelade poäng.


Djurgården – Linköping

Resultat: 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)
Skott: 23-22
Mål: 1-1 Julia Tärnblom (Östensson), 2-1 Fanny Rask (Jakobsen), 3-2 Lova Blom (Östlund, Hall), 4-2 Selma Tyreskog (Jakobsen, Pettet)

Eftersnacket

Segerskytten Lova Blom summerar prestationen;

– Matchen idag tycker jag är ett stort steg framåt och i rätt riktning för oss. Det var en riktig laginsats idag. Absolut något som vi ska ta med oss och bygga vidare på under säsongens gång!

Sportchef Johan Schillgard ger sin bild av segermatchen;

– Så oerhört skönt för laget att kunna hitta tillbaka till vinnarspåret efter vår senaste match! Som helhet gör vi en klart bättre match, vi är mer på tå från start och hela vägen in.

– Vi visste att LHC skulle komma ut med ett fysiskt spel, som jag trots allt tycker att vi klarar av bra och orkar stå emot. Som vi pratat om i gruppen handlar det inte om att tacklas för att vi nu får det, utan det handlar enbart om att vinna pucken. Idag tycker jag att vi tävlar och kampar fullt ut i närkampsspelet, med skillnaden att vi kommer ofta ur situationer med pucken.