Djurgården tackar av Lovisa Berndtsson och Julia Johansson

10 april 2021 13:00
Officiellt

Lovisa Berndtsson och Julia Johansson lämnar Djurgården efter avslutad säsong. Duon har tillsammans bidragit till lagets framgångar, och Djurgården tackar spelarna för deras respektive insats för klubben.


– Båda spelarna har varit viktiga hörnstenar i våra lagbyggen genom åren. Nu har vi emellertid valt att gå skilda vägar med båda två, kommenterar Djurgården Dams sportsligt ansvarige K-G Stoppel.

Målvakten Lovisa Berndtsson har representerat Djurgården Hockey sedan 2015 och har under dessa sex säsonger noterat 173 matcher i klubben. 32-åringen har ett kontrakt som går ut nu efter avslutad säsong och lämnar därmed Djurgården med bland annat ett SM-guld.

Samma gäller Julia Johansson, som även hon har ett utgående avtal. Den 26-årige backen har gjort 254 matcher i Djurgårdströjan och var en del av det lag som tog klubben upp till SDHL våren 2015. Lovisa och Julia fanns båda med i SM-guldtruppen 2017 och har bidragit till klubbens etablering i högstaligan.

– Lovisa kom till oss för sex säsonger sedan och var med och vann SM-guld med oss. Hon har de senaste säsongerna varit skadedrabbad och har precis genomgått dubbla höftoperationer. Då vi just nu är inne i en generationsväxling, där vi känner att vi har två unga målvakter med hög potential som vi vill jobba vidare med, kände vi att det var läge att göra denna förändring, förklarar K-G Stoppel och fortsätter;

– Julia har varit med ända sedan starten av vår verksamhet och kan även hon titulera sig som svensk mästare. Hon har de senaste säsongerna fått mindre istid och vi kände även där att vi vill ge plats för yngre spelare.

Djurgården tackar spelarna för deras betydande insatser i Stockholms stolthet och önskar dem all lycka framöver.