Tung förlust innan uppehållet
Publicerad: 2018-12-08
Nyhet
Sista matchen innan decemberuppehållet slutade i en 4-1 förlust mot Luleå. Väldigt tråkigt med tanke på att Adam Falk klev fram och gav oss ledningen med sitt första mål i SHL. Nu väntar landslagsuppdrag för många utav spelarna och nästa match spelas hemma på Hovet den 19e december, när HV71 kommer på besök.

På förhand kändes det som att Luleå skulle dra ner på tempot och tänka defensivt, därav tror jag många inte minst oss själva skulle få se en långsam match i lågt tempo. Så blev det inte.

Fjällby–Davidsson–Davidsson startade matchen i fullfart framåt och tryckte tillbaka Luleå! Adam Falk som spelade mellan Lilja och Brodin såg också pigg och fräsch ut och den modifierade superkedjan kunde bygga vidare på den starka inledningen.

Det tog dock inte många minuter innan Luleå fattade galoppen och svarade starkt. De anammade det snabba tempot och började attackera oss på samma vis. Runt mitten av perioden var det de som skapade flertalet av chanserna. Deras press gav utdelning i form av ett 5mot3 spel. Vi fick två utvisningar emot oss och då kändes det darrigt. Men killarna stod upp bra. Marcus Davidsson sattes in enbart för att vinna tekningar och det hade han verkligen tränat på. Både Sebastian Strandberg och Tom Nilsson slängde sig framför pucken och täckte bort flertalet skott. Samtidigt var Adam Reideborn i målet stabil.

När vi blev fulltaliga vände vi snabbt tillbaka perioden till vår favör. Linus Hultström följde med upp i ett anfall och skickade pucken i stolpen. Sedan kom Adam Falk in på isen igen. Lassiananti i Luleåmålet kom helt ur position. Brodin tar pucken bakom mål och passar en helt fristående Adam Falk i slottet. Han lägger enkelt in pucken i det tomma målet. Målet var Falks första i SHL.

Luleå vände matchen i den andra perioden.

Adam spelade väldigt bra. Vid ett tillfälle dock, höll han på att schabbla in kvitteringen när han passade en Luleåspelare. Alexander Urbom var med som tur var och kunde städa bort pucken på mållinjen. När kvitteringen sedan kom en stund senare, var det inte Adams misstag. Under ett av Luleås powerplay tar ett av skotten på Jakob Liljas klubba och ändrar riktning in i mål.

Efter kvitteringen fortsatte Luleå att trycka på. Robert Ohlsson tog timeout, men till ingen nytta. Luleå tryckte fast pucken i vår zon och en av deras spelare kunde styra in ett skott bakom Adam. Luleå vände på matchbilden helt i den andra och även fast vi hade några chanser så hade Lassiananti tagit sig tillsamman och började spela väldigt stabilt i deras mål.

Tredje perioden inleddes i boxplay som inte Luleå skapade något farligt på. Det fanns förhoppningar om att spelet skulle vända över till vår favör igen när det väl var avklarat. Så blev det inte. Luleå är väldigt skickliga på att bevaka ledningar. Det har de varit hela säsongen. De tryckte ut oss mot sargerna och vi kom aldrig till farliga lägen. En del halvchanser fick vi till, men det var skott utifrån och de skotten var inte några direkta hot. På slutet lämnade Adam kassen och Luleå gjorde både 3-1 och 4-1 i öppen målbur.

Nu väntar ett speluppehåll under veckan som kommer. Nästa match spelas den 19e december hemma på Hovet. Då tar vi emot HV71.