• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Djurgården slog AIK

27 februari 2017 16:22
J20

I en tight match på Hovet igår söndag, mötte Djurgården J20 sin nemesis AIK för femte gången denna säsong, och tog sin fjärde seger för säsongen mot Solna-laget.

– Vi börjar matchen väldigt bra, har många lägen att skaffa ett försprång och vi var väl förberedda på en match i minst 60 minuter. Ruggigt jämnt men vi drar längsta strået och i slutändan är vi värda att vinna matchen, säger Mattias Zackrisson, huvudtränare.


Djurgården inleder matchen bäst och har 11 skott framåt, men saknar den riktiga skärpan trots bra lägen att göra flera mål. – Vi har fyra stycken 2 mot 1 lägen under de första 20 minuterna och där måste vi börja ta chanserna, påpekar Mattias. – Vi har ett ungt lag som fortsätter jobba på och det ser bra ut inför andra perioden.

Mattias kom att få rätt då Djurgården gjorde två mål i andra perioden. Jonatan Asplund stod upp i mittzon och snor pucken i AIKs spelvädning, slår ner den till Jonatan Davidsson som trycker upp pucken i slottet. Där står Axel Andersson och drar ett snabbt, lågt skott efter isen och gör 1-0.

Knappt fyra minuter senare gör Jesper Schiöler 2-0. Han tar vara på pucken i en av AIKs spelvändingar, får kliva in i slottet och slår in pucken i plockhandskrysset.

Med 42 sekunder kvar på perioden reducerar Niclas Sjölund till 2-1 med ett skott från blå.

AIK kvitterar men Djurgården avgör

Tredje perioden fick inte starten man ville ha när Niclas Sjölund pånytt får in en puck från blålinjen bakom Filip Larsson.

Trots många utvisningar hade Djurgården svårt att utnyttja överläget i powerplay och få utdelning. Men till sist skulle ledningsmålet att komma. På ett skott skymmer Viktor Åström målvakten och tar vara på en retur, som han kan trycka in i öppen kasse. Djurgården håller sedan undan och tar sin fjärde seger mot AIK på fem försök.

– Vi spelar hockey i varje match som Djurgården vill stå för, men när vi möter motståndare som lobbar ut pucken, måste vi ta vara på chanserna. Vi blir bättre och bättre, viktigt för gruppen att ta tre poäng mot AIK efter lite tuffare resultat på sistone, säger Mattias.

Viktigt att ni har en bredd i målskyttet?

– Jesper Schiöler har haft det tufft och varit borta från augusti till jul. Han var fantastisk i Ryssland, har mycket hockey i sig och samma sak med Viktor Åström. En grovjobbare som är prestigelös med en 6-7 missade assistpoäng han inte brytt sig om att ta. Därför unnar man dessa grabbar att göra mål.