Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

"Måste bli bättre i försvarszon"

5 december 2017 14:17

Matchen mot Mora i Lördags blev ingen solskenshistoria. Men en ljusglimt i mörkret var att David Bernhardt firade sin 20:e födelsedag med att göra sitt första mål för säsongen.


David Bernhardt debuterade i Djurgårdens a-lag förra säsongen. 27 matcher blev det för honom då. I år har den Philadelphia Flyers-draftade backen spelat 22 av 23 matcher och firade sin 20:e födelsdag (1:a december) med att göra sitt första mål för säsongen.

– Det kändes bra att göra mål, det var efterlängtat. Jag gjorde två förra året, men det var tidigare in på säsongen. Det var skönt att få in en puck. Jag hoppas att jag hamnar i ett målstim nu och kan få in några fler. Det skulle kännas bra.

Men matchen mot Mora slutade inte som förväntat. Det blev förlust med 4-3 och David var inte nöjd med matchen i helhet.

– Vi släppte in onödiga mål, och vi släppte till på tok för många lägen för att vinna den matchen. Vi gör ju tre mål... Men vi släpper in fyra och vi måste bli bättre i försvarszon för att kunna vinna de där matcherna.

Trots fyra insläppta mål mot Mora ligger Djurgården kvar på tredje plats i tabellen och har släppt in minst mål av alla lag i SHL.

Hur tycker du att försvarsspelet har sett ut över säsongen såhär långt?

– Jag tycker våra målvakter har varit riktigt bra och våra backar har blivit bättre den här säsongen. Sen har våra forwards i sin tur hållit motståndarens backar bra och hindrat dem från att starta uppspel. Det har hjälpt oss mycket i försvaret.

Nu väntar Linköping hemma på Hovet nu på torsdag och David ser framemot den matchen.

– Vi ska gå ut och spela hårt på torsdag. Få ner pucken, pressa dem och kämpa på.

Biljetter till torsdagens match kan ni köpa här: