Matchsnack: DIF-Växjö
Publicerad: 2017-11-16
Inför match
Toppmöte väntar på Hovet när serieledande Växjö kommer på besök. Djurgården har tagit 20 av 24 poäng på hemmaplan så här långt denna säsong medan Växjö är seriens starkaste bortalag.

Här kommer lite fler fakta inför matchen som startar 19.00.

Gästerna kommer till spel med 6 raka segrar. Senast vann laget med 6-4 på bortaplan mot Karlskrona.

Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong och även den matchen spelades på Hovet. Matchen slutade 2-1 till Djurgården och våra mål gjordes av Lukas Vejdemo och Mikael Ahlén.

Det är seriens två defensivt starkaste lag som drabbar samman ikväll. På 17 spelade matcher har Växjö bara släppt in 30 mål, vilket är minst av alla lag i SHL, och Djurgården 33, vilket är näst minst.

Växjös interna poängliga toppas av anfallaren Elias Pettersson som med 18 (6+12) poäng så här långt ligger på fjärde plats i den totala poängligan. I Djurgården har Patrik Lundh tagit steget upp som poängkung med 14 (4+10) pinnar.

I den senaste matchen mot Frölunda gjorde Lundh ett av våra mål i powerplay och bättrade därmed på statistiken i spelformen till 11.43 procent. Växjö är å sin bäst i PP av alla lagen i SHL med en effektivitet på 29.79 procent.

Andreas Engqvist och René Bourque toppar Djurgårdens +/- statistik och är båda med +11 på tredje och fjärde plats totalt bland spelarna i SHL. Bäst i ligan, med +12, har Växjös Daniel Rahimi varit.

Biljetter till kvällens match mot Växjö

Robbie Ericsson/Joel Widerberg