Djurgården tackar av Henrik Eriksson
Publicerad: 2021-04-26
Officiellt
Efter nio raka år går Djurgården och Henrik Eriksson skilda vägar. I diskussionerna har Djurgården lagt fram ett tydligt förslag att ta ställning till, samt erbjudit en roll i organisationen. Henrik har valt att söka en ny utmaning och Djurgården tackar för hans oförglömliga tid i Stockholms stolthet.

Henrik Eriksson kom till Djurgården som en talangfull 16-åring från Västerhaninge via Huddinge sommaren 2006. Med start den dagen har vi allt sedan dess kunnat följa en av den här klubbens allra finaste historier utspelas mitt framför våra ögon. Nu är tiden kommen att skiljas åt, i alla fall för den här gången.

– I de samtal som vi haft med "Henke" under slutdelen av säsongen har vi varit tydliga med vilket lagbygge som vi planerar inför nästa säsong, samt vilken roll som vi har tänkt att "Henke" ska få. Vi har från vår sida även erbjudit en eventuell roll i Djurgårdens organisation parallellt med spel i herrlaget, berättar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

– Henrik har valt att tacka nej till vårt erbjudande och vill istället ta sig an en ny utmaning i sin hockeykarriär. Våra vägar skiljs här och nu åt, men dörren står från min och Djurgårdens sida öppen för en framtida dialog om eventuell funktion i klubben. Detta då jag med många andra tycker att "Henke" är en fantastisk människa och ledare.

Lång tid har hunnit passera sedan den där 16-åringen tog en plats i juniorlaget för 15 år sedan. Mellan 2008 och 2010 var "Hank", som han blivit känd som, en del av Djurgårdens herrlag och efter ett par säsonger på vift återvände han 2012 för att hjälpa klubben tillbaka upp till SHL. Det uppdraget var forwarden våren 2014 med och fullbordade.

Tiden sedan dess har innehållit bland annat semifinal och SM-final, tillsammans med en rad individuella milstolpar. Över sammanlagt tolv säsonger har "Hank" representerar Djurgården. Den kraftfulle forwarden har med sitt spel och sin person varit en garanti, såväl i vinst som förlust. Med 555 ligamatcher och 43 kval- och slutspelsmatcher i SHL och HockeyAllsvenskan är Henrik Eriksson idag en av Djurgårdens mesta spelare genom tiderna.

Djurgården tackar Henrik Eriksson för hans betydande insatser i Stockholms stolthet och önskar honom all lycka framöver.

Djurgården Hockey