Matchdag: Djurgården – Linköping

25 september 2022 08:00
#DIFLHC

Idag avslutas matchveckan hemma på Hovet. Med nedsläpp 16:00 går damlaget för att studsa tillbaka på segerspåret, när Linköping gästar huvudstaden. Sjung fram Djurgår’n på plats i den viktiga SDHL-matchen.


Djurgården – Linköping, 16:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Djurgården har en fortsatt skadelista där Pandora Nåtby, Maria Lindberg och Josefine Holmgren för tillfället saknas. Frågetecken finns inför dagens match även kring försvararen Maddie Posick. Den tyska trion med Tanja Eisenschmid, Nicola Eisenschmid och Marie Delarbre ansluter inom kort.

Formen

Djurgården: 1-2, 2-0
Linköping: 2-1, 3-2

Tränarkollen

Johan Schillgard om sina förväntningar på dagens match;

– Vi hade en bra träning på fredagsmorgonen, där coacherna gick igenom det som ändå var bra mot SDE och det som behöver förbättras till dagens match mot LHC. Framförallt handlar det om att våga spela med fart från start och den energi som ska vara vårt kännetecken. Vi är ett lag som ska kunna spela hockey med speed och driv i precis allt vi gör.

Sportchefen ger sin bild av motståndet och vad som blir viktigt idag;

– Att få möta Linköping är alltid lika roligt, för det brukar bli bra tempofyllda matcher med härlig kamp. Här vill jag se att vi står upp för varandra och är drivande i både spel och tävling. Är vi inte på tå från start kommer det bli en lite svårare uppgift. Och vad vore roligare än att få revansch på sig själv efter den senaste matchen?