Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Thomas Johansson går igenom spelare för spelare

3 augusti 2016 07:07

Vem är strategen och vem är målskytten? Djurgårdens tekniska sportchef Thomas Johansson går igenom spelare för spelare och berättar om deras egenskaper som ishockeyspelare. Målvakterna kommenteras av Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman.


Målvakter:

32. Mikael Tellqvist, 36 år

- Han läser spelet bra. Bra spelsinne och duktig på att vänta ut skytten. Är en väldigt positionssäker målvakt och en riktig vinnarskalle. Släpper sällan in en straff.

35. Robin Jensen, 20 år

- En välskolad målvakt som är duktig rent tekniskt. Har visat att han kan vinna stora matcher och är en riktigt matchvinnare. Modern och bra på att placera sig i målet.

39. Adam Reideborn, 24 år - ny från Modo

- Har ett bra spelsinne och en förmåga att lära sig nya saker. Läser spelet bra och har ett bra tålamod på så sätt att han väntar ut skytten. Största styrkan är att han är atletisk och bra på skridskorna.

Backar

3. Andreas Röykås Marthinsen, 19 år

- Stor, stark och fysisk. Duktig på att få stopp i spelet och sätta upp motståndarna i sargen. Spelar tufft, nästan på gränsen.

7. Emil Johansson, 20 år ny från HV71

- Emil är rörlig på skridskorna och allround på så sätt att han är bra både offensivt och defensivt. Bra på att spela pucken.

8. Ville Varakas, 32 år - ny från Växjö

- En back som är väldigt allround. Bra med pucken men kan även vara väldigt fysisk. Elak, gillar när det smäller. Gillar när det hettar till och matcher med slutspelskaraktär.

28. Wilhelm Westlund, 21 år

- En spelande back som rör sig väldigt bra. Han stora styrkor ligger i spelet med pucken.

41. Alexander Falk, 23 år

- Fysisk som gillar att smälla på. Han är bra tränad och står för en aggressiv och tät ishockey. Dessutom med klubbtekniken under utveckling.

42. Robin Press, 21 år

- Besitter stor styrka i spelet med puck. Har en otroligt skicklig klubbteknik, bra passningsspel och fint spelsinne. Ser spelet bra och har ett hårt direktskott.

49. David Bernhardt, 18 år

- Spelskicklig back som är duktig i spelet med puck. Vill ha puck och vill vara med i anfallen. Rörlig för sin storlek (192 centimeter).

55. Alexander Urbom, 25 år - ny från Skellefteå

- Fysiken är hans stora styrka. Elak back som gillar att spela på gränsen. En sådan typ man behöver i sitt lag.

73. Adam Ollas Mattsson, 20 år

- Har ett brett spektrum. Spelar fysiskt, får stopp i spelet och kan hantera pucken. Också en spelare som vill ha pucken.

Forwards

10. Jeff Tambellini, 32 år - ny från Syracuse Crunch

- En målskytt med ett träffsäkert och bra skott. Vill spela pucken, hitta sina medspelare och ta sig mot motståndarmålet för att avsluta. Är stark kring sargerna och bra på att skydda pucken. Vill tävla och vinna.

14. Alexander Fällström, 25 år

- En riktig genombrottsforward. Bryter och kämpar sig fram och gillar att gå i ”trafiken”. Skicklig på att göra mål och har en hög intensitet i sitt spel.

15. Albin Lundin, 20 år

- Bra tvåvägscenter som är skicklig i båda änderna av spelplanen. Bra på att spela pucken och har en god balans i sitt offensiva och defensiva spel.

17. Henrik Eriksson, 26 år

- Mycket fysisk spelare med stor arbetskapacitet. En spelare som är extremt jobbig för motståndarnas försvarare.

18. Juuso Ikonen, 21 år - ny från Kärpät

- Bra fart under skridskorna och en fin blick för spelet. Kan göra mål, men vill även sätta sina kompisar i bra lägen. Spelskicklig.

21. Jonathan Davidsson, 19 år

- Lite samma som ovan. Teknisk duktig kille men en bra klubbteknik och blick för spelet. Duktig skridskoåkare som har en bra arbetskapacitet.

29. Matt Anderson, 33 år

- Bra skott och duktig på att göra mål med en fin blick för spelet. Har näsa för att hitta ytorna där det luktar målchans och befinner sig ofta på rätt plats på isen.

34. Daniel Brodin, 26 år

- En fysisk spelare som är jobbig för motståndarna. Tar sig ofta rakt mot mål, är oöm och krigar sig fram.

44. Lukas Vejdemo, 20 år

- En av våra mest skridskostarka spelare med en hög arbetskapacitet som kan spela både ytterforward och center.. Duktig på att driva upp pucken i offensiv zon.

47. Linus Johansson, 23 år - ny från Mora

- En kille med ett bra spelsinne som är bra på att leverera pucken. Duktig på att sätta igång spelet och att vara navet mellan backar och forwards.

52. Mikael Ahlén, 28 år

- Mr. Kämpa Ishockey. Krigar och kämpar. Han har tuffheten och viker aldrig ner sig och försöker alltid ta sig in mot mål.

61. Markus Ljungh, 25 år

- Väldigt smart tvåvägscenter som är vass i både offensiven och defensiven. Läser spelet på ett fint sätt och är duktig på att spela pucken. Bra skytt!

70. Marcus Davidsson, 17 år

- En ung lovande spelare. Marcus stora styrkor ligger i hans rörlighet på skridskorna, klubbteknik men framför allt spelsinne. Läser spelet extremt bra. Duktig tvåvägscenter som kan göra poäng men som även är vass defensivt.

79. Patrik Lundh, 28 år - ny från Växjö

- Har en hög arbetskapacitet och är en intensiv spelare som klarar av det fysiska spelet. Jobbar hårt över hela banan och kan även göra en hel del poäng.

80. Gustav Possler, 21 år - ny från Modo

- En spelare med bra skridskoåkning och klubbteknik som även har fin blick för spelet. Kan göra mycket poäng och är under stark utveckling.

81. Calle Ridderwall, 28 år - ny från Sibir Novosibirsk

- En hårt arbetnade forward som har ett bra skott och är en god målskytt. Fysiskt stark både på och utanför isen. En ledartyp som tar ansvar och leder laget.

91. Daniel Bernhardt, 20 år

- Väldigt skridskostark forward med otroligt bra klubbteknik. Kan förflytta pucken snabbt via sin fina klubbteknik eller fart. Dessutom en fena på att aldrig tappa fart. Det går lika fort när han svänger åt höger som åker rakt fram.

Vem är?

Strategen?

- #61 Markus Ljungh. En speluppläggare som bygger spelet bakifrån.

Teknikerna?

- #80 Gustav Possler, #18 Juuso Ikonen och #21 Jonathan Davidsson. Sköna tekniker.

Skridskoåkarna?

- #44 Lukas Vejdemo och #34 Daniel Brodin. Riktigt bra skridskoåkare.

Målskytten?

- #29 Matt Anderson. Duktig på att göra mål.

Tuffingarna?

- #17 Henrik Eriksson, #52 Mikael Ahlen och #55 Alexander Urbom.

Matchvinnaren?

- #14 Alexander Fällström. Kan göra de matchavgörande målen.