Sista bataljen med Luleå

3 februari 2018 08:46
Inför match

Äntligen helg och ny chans att tvåla dit Luleå. Bara två dagar har gått sedan vi besegrande norrbottningarna på Hovet och idag möter vi dem i returmötet i veckans back to back-matcher.


Tre raka 2-1 matcher har det blivit mot Luleå under säsongen och ikväll är det dags för sista mötet i grundserien. Luleå har vunnit fyra av de senaste fem hemmamatcherna. Vi har vunnit fyra av våra fem senaste bortamatcher. Det kommer bli jämnt igen alltså.

Vi är i slutet av en väldigt intensiv matchperiod när vi ska avsluta dubbelmötet med Luleå. Det är tre matcher kvar före uppehållet och placeringarna inför slutspelet blir tydligare.

Kvällens match spelas i COOP Norrbotten Arena där Luleå hittills tagit 36 poäng på 20 matcher. Det innebär att laget ligger på sjunde plats i hemmatabellen.

Vi kan vänta oss en taggad motståndare då Luleå noterade sin andra raka förlust i torsdagens match på Hovet. Innan dess hade laget två raka segrar efter ordinarie tid medan vi kommer till spel med vinst i fyra av våra senaste fem matcher.

Vi vann skotten i torsdagens match med 24-21 och våra mål i 2-1 segern gjordes av Jonathan Davidsson och Markus Ljungh.

Niklas Olausson toppar Luleås interna poängliga med 32 (7+25) poäng denna säsong. Vår poängkung heter Patrik Lundh och han ligger inför kvällens match på 33 (12+21) pinnar.

Båda lagen håller tätt bakåt denna säsong. Luleå har inför kvällens match endast släppt in 98 mål och vi 91, bara serieledarna Växjö har en starkare defensiv med 88 mål bakåt. De fem senaste matcherna mellan oss och Luleå har dessutom slutat med de låga siffrorna 2-1 till något av lagen.

Lagen är dessutom båda bland de bättre på att undvika botbänken denna säsong. Luleå har bara 335 utvisningsminuter, vilket är näst minst efter Karlskrona på 318, medan vi har tredje minst på 339.

Ikväll 18:00 är det nedsläpp i Luleå. Är du inte på plats så följer du matchen på våra sociala medier eller på Cmore.