• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Idag 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Kanadensisk målskytt till Djurgården

10 juni 2016 14:00

Jeff Tambellini, tidigare vald i förstarundan i NHL-draften och förra året svensk mästare med Växjö, är klar för spel i Djurgården 2016/2017.
- Vi är glada över att kunna knyta Jeff till oss. Vi har haft en dialog i två tre månader och det känns nu skönt att kunna presentera honom som ett nyförvärv, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.


Tambellini har den senaste säsongen spelat i AHL-laget Syracuse Crunch. Med sina 29 mål var han ligans tredje bästa målskytt. Totalt blev det 49 poäng på 65 matcher.

– Jeff har i år varit en av de mest framträdande målskyttarna i AHL och har även burit ett stort ledarskap i Syracuse. Förvånansvärt nog har han inte blivit uppkallad till Tampa men å andra sidan har de ett starkt lag med många lovande yngre spelare i pipelinen, säger Joakim Eriksson.

Tambellini flyttade 2011 till Europa för första gången. Då spelade han i schweiziska ligan och Zürich Lions. Han flyttade sedan till Sverige och Modo där han var lagets näst bäste målskytt. Säsongen därpå inleddes med spel i Fribourg-Gotteron och avslutades i Växjö där han var med och vann SM-guld. I slutspelet gjorde Tambellini 13 poäng på 18 matcher. Efter det vände han alltså tillbaka till Nordamerika men är nu åter i Sverige.

– Vi har rekryterat Jeff dels för hans spelstyrka och dels för hans informella ledarskap. Han har ett bra skott, är en naturlig målskytt och är svår att ta ifrån pucken. Han har erfarenhet och är väldigt professionell i sina förberedelser. Vi känner oss trygga i att han känner till svensk hockey och SHL sedan tidigare och även att han vet vilken resa som krävs för att bli framgångsrik. Jeff kommer på så sätt att bli ett viktigt tillskott till vår unga trupp, säger Joakim Eriksson.

Jeff Tambellini själv ser fram emot att återvända till Sverige, en liga som han håller mycket högt.

– Djurgården är en känd hockeyklubb med målet att utveckla ett starkt lag som kan vinna flera mästerskap. Dessutom har man en ny tränarstab som känns spännande. Det ska bli extremt roligt för mig och min familj att komma till Djurgården och Stockholm, säger Tambellini.