• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep

Andreas Engqvist närmar sig 200 matcher

27 november 2017 14:30
Intervju

Andreas Engqvist har varit riktigt vass på isen sen han kom tillbaka från skadan han ådrog sig i oktober. Efter den här helgen har han nu bäst poängsnitt i laget.


Hemvändaren Andreas Engqvist är tillbaka i Djurgården med besked. Inför säsongen målades han upp som Djurgårdens största stjärna i laget och såhär långt in på säsongen lyser han verkligen på isen. En skada mot Skellefteå borta för nästan exakt en månad sedan har gjort att han missat fem matcher. Mot HV71 i torsdags var han tillbaka och gjorde två assist direkt i comebacken. Nu senast gjorde han tre poäng och avgjorde matchen mot Rögle med ett mål på övertid.

Fem poäng på de två senaste matcherna, du är verkligen tillbaka med besked! Hur känns det i kroppen nu efter två matcher?

– Det känns bra i kroppen, jag har tränat hårt på egen hand under tiden jag var borta. Jag känner att jag inte har tappat något flås under den här perioden och de här två matcherna har känts bra.

Med det senaste tillskottet på fem poäng på de här två matcherna är Andreas uppe på 0,87% i poängsnitt per match, vilket är bäst i laget. Även om han är tätt skuggade av sin kedjekamrat Patrik Lundh (0.85%).

– Det är klart att det är kul att jag gör mål och poäng, men huvudsaken är alltid att vi försöker vinna alla matcher. Mitt poängsnitt är ingenting jag tänker på, sen är det alltid kul att göra mål. Speciellt när laget vinner.

Andreas Engqvist debuterade i Djurgårdens A-lag redan säsongen 2005/06, då blev det visserligen bara en spelad match. Nu, tolv år senare kommer Andreas att spela sin 200:e match i Djurgårdströjan, hemma mot Linköping den 7:e december.

– Ja visste att jag låg över 180 matcher när säsongen började, så det är kul att det börjar närma sig. 200 är kanske inte något jättestort. Djurgården är laget som jag har växt upp med och hejat på och att ha fått spela såpass många matcher här är självklart häftigt. Sen att en kille som Fredrik Bremberg åker runt med över 500 matcher i Djurgården, det är lite större.

Nästa match spelas hemma mot Örebro på torsdag på Hovet. Biljetter till matchen bokar du här