• Huvudsponsorer

Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Idag 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt

Andreas Engqvist närmar sig 200 matcher

27 november 2017 14:30
Intervju

Andreas Engqvist har varit riktigt vass på isen sen han kom tillbaka från skadan han ådrog sig i oktober. Efter den här helgen har han nu bäst poängsnitt i laget.


Hemvändaren Andreas Engqvist är tillbaka i Djurgården med besked. Inför säsongen målades han upp som Djurgårdens största stjärna i laget och såhär långt in på säsongen lyser han verkligen på isen. En skada mot Skellefteå borta för nästan exakt en månad sedan har gjort att han missat fem matcher. Mot HV71 i torsdags var han tillbaka och gjorde två assist direkt i comebacken. Nu senast gjorde han tre poäng och avgjorde matchen mot Rögle med ett mål på övertid.

Fem poäng på de två senaste matcherna, du är verkligen tillbaka med besked! Hur känns det i kroppen nu efter två matcher?

– Det känns bra i kroppen, jag har tränat hårt på egen hand under tiden jag var borta. Jag känner att jag inte har tappat något flås under den här perioden och de här två matcherna har känts bra.

Med det senaste tillskottet på fem poäng på de här två matcherna är Andreas uppe på 0,87% i poängsnitt per match, vilket är bäst i laget. Även om han är tätt skuggade av sin kedjekamrat Patrik Lundh (0.85%).

– Det är klart att det är kul att jag gör mål och poäng, men huvudsaken är alltid att vi försöker vinna alla matcher. Mitt poängsnitt är ingenting jag tänker på, sen är det alltid kul att göra mål. Speciellt när laget vinner.

Andreas Engqvist debuterade i Djurgårdens A-lag redan säsongen 2005/06, då blev det visserligen bara en spelad match. Nu, tolv år senare kommer Andreas att spela sin 200:e match i Djurgårdströjan, hemma mot Linköping den 7:e december.

– Ja visste att jag låg över 180 matcher när säsongen började, så det är kul att det börjar närma sig. 200 är kanske inte något jättestort. Djurgården är laget som jag har växt upp med och hejat på och att ha fått spela såpass många matcher här är självklart häftigt. Sen att en kille som Fredrik Bremberg åker runt med över 500 matcher i Djurgården, det är lite större.

Nästa match spelas hemma mot Örebro på torsdag på Hovet. Biljetter till matchen bokar du här