Derbyseger efter stort spelövertag
Publicerad: 2020-09-14
Nyhet
Äntligen kom utdelningen. Efter ett stort spelövertag kunde vi besegra AIK med 3–1. Det var säsongens första seger.

52 skott och noll mål senast mot SDE.
Den föga smickrande effektiviteten tycktes hålla i sig även till säsongens andra Stockholmsderby.
När vi tog emot AIK på Hovet satte vi gasen i botten och parkerade i anfallszonen, men lyckades inte få pucken i nätmaskorna. Vi sköt och sköt, men hade förtvivlat svårt att spräcka säsongens målnolla.
I stället tog AIK ledningen i en period där vi vann skotten med 17–4.
Och dominansen skulle fortsätta i andra perioden – men inte ineffektiviteten.
Nu kom äntligen utdelningen.
Vi pressade ner AIK rejält i långa stunder och hade många långa anfall. I just ett sådant avlossade Julia Johansson ett skott som letade sig in högt bakom motståndarmålvakten.
Fem minuter senare var det dags igen. Josefine Jakobsen petade in en retur efter ett två-mot-ett-läge och Alice Östensson skickade in 3–1 på ett nästan identiskt vis.
Målen var dessutom i underkant sedan vi fortsatte att parkera i AIK-zonen.
Men inga fler mål skulle göras.
Vår ledning hotades aldrig riktigt i tredje perioden, utan vi kunde kontrollerat spela hem säsongens första seger.
I helgen väntar resa uppåt i landet då vi möter Luleå på lördag och Modo på söndag.