• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Dam: Åberg och Åker förlänger med DIF

17 juni 2016 10:00

Två förlängningar är klara inför framtiden. Den 25-åriga forwarden Sarah Åberg och 18-åriga målvakten Agnes Åker fortsätter spela i Djurgården. Åberg förlänger med ett år och Åker med två år.


– Sarah Åberg har inte nått sin fulla potential som hockeyspelare. Hon har ett jättebra skott, ett ovanligt bra skott. Hon är bra i spelet och gör mycket bra men har inte gjort så mycket poäng som vi tror att hon kommer kunna göra. Hon visar dessutom en väldig träningsmoral, arbetsvilja och älskar att köra på. Hon är en social, rolig och viktig person i vår grupp och det är skönt att vi förlänger med henne. Vi tror att hon kommer kunna ta det här extra steget, att kunna sätta en ny standard, säger sportchefen Nils Ekman.

Sarah Åberg själv hoppas kunna bidra med att sprida glädje i omklädningsrummet när det behövs och att hennes utveckling på isen kan hjälpa laget att vinna matcher - men också att kunna bidra i det fysiska spelet. Djurgården tog sig till en semifinal där de slogs ut av Linköping men Åberg tror på bygget av laget.

– Förhoppningsvis har vi lärt oss något från första riksseriesäsongen som vi i år kan bygga vidare på och bli ett ännu slagkraftigare lag. Det ska bli riktigt kul!

Agnes Åker, som är en av tre målvakter i Djurgården, anslöt till truppen i början av året efter att ha spelat i Modo. Sportchefen Nils Ekman tror att den unga målvakten kan gå långt.

– Agnes är jättesnabb och rörlig. Hon är väldigt atletisk, kvick och utvecklingsbar eftersom hon är ung. Hon kommer vara en perfekt match för Lovisa Berndtsson för att slåss om förstaspaden. Lovisa är det nu men de kommer stå mycket båda två. Agnes kan mycket väl om några års tid bli Sveriges nästa landslagsmålvakt. Hon är jätteduktig, säger Nils Ekman.

Agnes Åker själv berättar att anledningen till att hon väljer att förlänga med Djurgården bland annat grundar sig i de utvecklingsmöjligheter som Djurgården erbjuder.

– Jag har valt att förlänga med Djurgården i två säsonger för att det är en satsande klubb som jag under min tid här fått en bra känsla för. Jag ser även bra utvecklingsmöjligheter både inom laget och individuellt vilket är något jag söker. Jag känner också ett förtroende vilket är viktigt att ha med sig in i en säsong, säger Agnes Åker.