VM-guld i U18 för fyra Djurgårdsspelare

1 maj 2022 21:00
Landslag

Djurgårdens Liam Öhgren, Noah Östlund, Jonathan Lekkerimäki och Calle Odelius är världsmästare. Småkronorna vann finalen i U18-VM över USA med 6-4 och vi gratulerar spelarna till guldet, ni är stolthet!


Sverige är världsmästare i U18 efter seger i finalen över USA med 6-4. Bakom guldet stod de fyra VM-uttagna Djurgårdsspelarna, som var på söndagskvällen krönte ett storslaget mästerskap med att vara inblandade i samtliga sex svenska mål.

Lagkaptenen Liam Öhgren slog precis som assisterande kapten Noah Östlund till två gånger som målskytt, samtidigt som Jonathan Lekkerimäki avgjorde i öppen kasse. Försvararen Calle Odelius fanns dessutom med i förarbetet till det första svenska finalmålet och samtliga fyra Djurgårdare noterade alltså poäng i finalen.

För Lekkerimäkis del blev det även vinst i poängligan i mästerskapet, där forwarden stannade på fem mål och tio assist. Totalt svarade kvartetten för 38 poäng på sex matcher i U18-VM och spelarna vänder nu hem till Stockholm med varsin guldmedalj.