Serieledare efter Hagas drömmål
Publicerad: 2019-09-19
SHL
Tredje segern på tre matcher. Vid ställningen 2–2 i tredje perioden svarade Michael Haga för ett solomål som betyder att vi gick upp i ensam serieledning. – Jag tänkte att jag kunde testa den, säger norrmannen efter 4–2-seger mot Örebro.

Det var två obesegrade lag som klev ut på Hovet i omgång tre.

Men det var bara ett lag på isen i första perioden.

Vi inledde urstarkt och i princip parkerade i anfallszonen.

Vi sköt, sköt och sköt.

Chanser radades upp.

Och till slut kom utdelningen.

Manuel Ågren svarade för en lika högklassig som elegant passning när han snurrade ett varv med pucken och spelade fram Erik Walli-Walterholm öppet mål.

Kort senare studsade en puck fram till Anton Hedman framför buren och han avslutade distinkt fram till 2–0 mot sina gamla lagkamrater.

Dittills såg det ut att kunna bli en rejäl överkörning och vi ledde ett tag skotten med 11–1, något som blev 19–3 när periodsignalen ljöd.

Men däremellan råkade Robin Jensen spela pucken rakt i gapet till en Örebroforward som kunde lägga in pucken i öppen bur.

Om vi ägde förstaperioden totalt blev andra perioden betydligt jämnare, och svängig, och Jensen fick ta revansch med några riktigt vassa räddningar.

Perioden blev mållös, men i tredje perioden kom Örebros kvittering när de fick chansen att spela fem mot fyra.

När vi sedan fick spela i den spelformen återtog vi ledningen. Och inte på vilket sätt som helst.

Michael Haga, som gjort mål i båda tidigare matcherna, svarade för en soloshow när han tog sats och dribblade sig igenom hela Örebro innan han helt fri lyfte upp pucken i nätet.

Ett drömmål.

– Det var i slutskedet av vårt powerplay, inte mycket tid kvar. Vi körde uppspelet vi brukar göra, men sedan tänkte jag att jag kunde testa att gå själv. De backade hem och det är inte så ofta det där går igenom, säger Haga som därmed klev upp på förstaplats i SHL:s poängliga.

Det målet kom 9.39 in i perioden och i de två tidigare matcherna har vi varit riktigt bra i ledning i tredje perioden.

Kvällens match var inget undantag.

Med 1.25 kvar skickade Jacob Josefson pucken över hela isen och in i det tomma målet fram till 4–2, sedan Örebro tagit ut målvakten.

Segern var den tredje raka och betyder inte bara att vi har full pott efter tre omgångar.