• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep

17 frågor till Robban

6 juni 2019 12:00
Herr

Hur summerar han den gångna säsongen? Vad tycker han om värvningarna? Och vad är hans främsta Djurgårdsminne?

Tränare Robert Ohlsson svarar på 17 frågor.


Vilket betyg, mellan 1–10, får den gångna säsongen?

– Vi slutade fyra i grundserien och gick till final. Det är en bra säsong. Jag ger den en åtta eller nia i betyg. Jag saknar pricken över i:et och det skulle ha varit ett SM-guld, så klart. Inledningen på säsongen var riktigt bra, vi kom in i det snabbt och det hjälpte oss att ta tidig tätposition.

Hur ser du tillbaka på slutspelet?

– Vi har ju analyserat alla matchserier och är väldigt nöjda med tanke på förutsättningarna. Vi hade ju en av kvartsfinalerna mot Skellefteå, match tre på Hovet där vi knappt kom ur egen zon i andra perioden. Hade du frågat mig just där och då om vi skulle spela SM-final är jag osäker på om jag hade svarat ja. Vi hittade ett sätt att vinna, både i den serien och mot Färjestad. Det var en styrka i gruppen.

Vad är du särskilt nöjd över?

– Jag kände hela säsongen att vi kunde göra mål. Det var en skön känsla. Vi hade målskyttar och bra attack-spel. Då behövde vi inte 1–0 eller 2–1. Det är en skön känsla som coach, att känna att vi kan släppa in två mål och ändå har stor chans att vinna. Vi hittade också vägar att vinna matcher eftersom vi starka i tredje perioderna.

Vad kunde ha varit bättre sett över hela säsongen?

– Om man ser på säsongen som helhet var vi både upp och ner, höga toppar men också dalar. Jag hade önskat att vi var lite mer stabila. Vi hade spets, men vi skulle också ha varit bättre i special teams.

Vad hände egentligen med spelet i special teams i slutspelet?

– Jag tycker inte att vi alls var så bra som vi kunde. I numerärt underläge blev vi väldigt små och gav bort mycket is, eller så gick vi när vi inte skulle gå i pressen. När inte det sitter så blir det fel. Självförtroendet blev mindre och det var alldeles för enkelt för Färjestad och Frölunda att trä in puckar i slottet. I slutändan var det helt avgörande i finalserien. Frölunda fick så mycket självförtroende samtidigt som vi fick ett sådant energitapp av att släppa in mål.

Du har gjort tre säsonger som huvudtränare. Har utvecklingen gått som planerat i dina ögon?

– Ja, det tycker jag. Vi har blivit en bättre organisation och förening. Vi har blivit fler, vi har blivit tydligare i organisationen och i våra roller. Vi är också mer effektiva och har ett bättre samarbete hela vägen. Vi producerar också fler spelare från juniorleden. Det är ett bra tecken på att verksamheten är bra. Mjukvaran är också väldigt bra, men hårdvaran strider vi fortfarande med exempelvis faciliteter. Men det är en process som tar tid. Den måste upp över tid för att fortfarande vara med och tävla.

Vad är ditt främsta minne från de tre åren hittills?

– Högströms skott mot Linköping i kvartsfinalen, när han avgjorde med tre sekunder kvar. Det var jäkligt coolt, förlösande. Det betydde att vi gick till semifinal, en framgång klubben hade väntat på länge. Det är ett starkt minne. Där någonstans tog vi också nästa steg. Det är ett starkt minne och jag kände någonstans att tron på oss själva började på allvar. Det var ett startskott.

– Men även Dick Axelssons 2–1-mål mot Färjestad i sjunde och avgörande matchen. Det tog oss nästa steg, till final, och jag hoppas att nästa minne blir något som tar oss fram hela vägen.

Finalplats den gångna säsongen. Då är SM-guld en given målsättning nästa säsong?

– När vi träffar gruppen och sätter en målsättning så tror jag alla vågar att se sig själva som vinnare. Sedan kan man ha etappmål och processmål, men det är viktigt att vara med för att vinna. Jag kommer alltid gå in för att vinna och det är inget snack om att det är SM-guld vi vill.

Hur tror du att spelartruppen skulle beskriva dig som person och tränare?

– Jag hoppas att de känner att jag vill dem väl, att jag vill att de ska bli bättre. Men också att jag är krävande. Det är så jag skulle vilja bli beskriven, åtminstone.

Vi tappar våra främsta ungdomar, bröderna Davidsson, Jonsson-Fjällby och eventuellt Bemström. Vad betyder det?

– De har varit jäkligt bra, visat otrolig hunger och driv. Det är klart att det kommer att kännas. Vi är medvetna om att vi tappar det, men måste se till att vi får in i nästa kull. Grewe, Holst och Björnfot, med flera. Det drivet måste finnas.

Vi har redan Tom Nilsson, Henrik Eriksson och Robin Norell. Nu har vi skrivit kontrakt med Albin Grewe och dessutom värvat Anton Hedman. Är det ett mer fysiskt Djurgården som väntar nästa säsong.

– Ja, det tror jag. Vi kommer nog vara mer lik säsongen 2017-18 när vi byggde på mycket skridskoåkning och fysiskt spel. Då jobbade vi ner de flesta lag. Både Grewe och Hedman är väldigt starka längs sargerna och att ta sig till mål från den vägen.

Apropå Grewe. Det var du som myntade hans smeknamn, T-Rex, i vintras. Vad har du för fler smeknamn som du sitter och ruvar på?

– Haha, jag vet inte. Inte just nu. Vi får se om jag hittar på något under säsongen.

Vad anser du om nyförvärven?

– Bra! Jag är nöjd. Hedman är som sagt väldigt stark längs sargen, Haga hade en väldigt bra säsong i Mora och Östman känns väldigt intressant. Med honom hoppas vi på samma utveckling som Sebastian Strandberg. Det kan bli väldigt bra, är min känsla. Centersidan känns också vass när vi fått in Wandell.

Backsidan är i princip intakt från förra säsongen. Hur viktig är den kontinuiteten?

– Den känns jättebra. Vi har alla ingredienser och även kontinuitet. Jag tycker att vi har den kanske bästa backuppsättningen i ligan.

Du har fått två nya kollega i ledarstaben. Hur har samarbetet med Jörgen Bemström (assisterande tränare) och Fredrik Mikko (målvaktstränare) hittills varit?

– Det känns bra. Både Jörgen och Mikko har visat ett väldigt stort driv. Sedan vet jag redan att de har ett stort hockeykunnande. Men vi måste också lära känna varandra, men jag tror på ett väldigt bra samarbete.

Säsongen inleds med CHL-matcher. Hur viktig är turneringen och vad är målsättningen?

– Vi vill vara framgångsrika i CHL som organisation och lag. Då måste vi orka att hålla fokus hela vägen. Initialt har vi börjat CHL bra, men tappat fokus när SHL har rullat i gång. Då försvann fokus förra säsongen. Det måste vi ändra på.

Kommer vi att se några synbara förändringar i spelet nästa säsong?

– Man varierar spelsätt beroende på hur truppen ser ut. Jag hoppas att vi fortfarande ska vara ett skridskostarkt lag och fortsätta spela bra med puck. Men det känns som att vi har många saker och procent att förbättra, vilket är bra. Alla har ringat in området som vi kan bli bättre på.