Eriksson: "Viktigt att vi springer Blodomloppet"
Publicerad: 2017-06-03
Nyhet
Vi i Djurgården Hockey gillar att springa och det hoppas vi att du också gör. Onsdagen den 7 juni kommer vi likt de senaste åren att springa Blodomloppet ute på Djurgården.

Djurgården Hockey (herr- och damlag, ledare och kontor kommer onsdagen den 7 juni att delta i Blodomloppet ute på vackra Djurgården. Ta chansen och spring med oss. Vi tycker att Blodomloppet är ett livsviktigt lopp där syftet är att informera om blodgivning och hälsa på en och samma gång.

Henrik Eriksson är med och springer för tredje året i rad och ser det som en positiv sak att Djurgården är med och deltar.

Varför springer ni Blodomloppet?
– Vi springer blodomloppet för att vi tycker att bloddonationer är viktigt. Som elitidrottare är vi inte lämpade att lämna blod då man inte kan prestera max veckan efter man gjort det, men på detta sätt är vi med och bidrar samt uppmärksammar en viktig sak i samhället, säger Henrik Eriksson.

Vad tycker ni om att ”tävla” i något annat än ishockey?
– Tävling som tävling, det brukar inte spela någon roll om det gäller att springa, cykla eller spela hockey. Är det tävling så lockar det alltid fram en instinkt i oss där vi gör vårt bästa. Vi har alla olika förutsättningar för att springa men alla gör sitt yttersta för att bidra till ett så bra resultat som möjligt.

Så här gör du för att vara med och springa:

Vad: Blodomloppet på Gärdet. DIF Hockey springer Blodomloppet för att öka medvetenheten och uppmärksamheten om blodgivning!

När: Onsdagen den 7 juni (Sista anmälningsdag är 19 maj).

Var: Gärdet (Djurgårdsbrunn) i Stockholm

Tid: Herr- och damlaget, ledare samt kontoret i föreningen springer klockan 16:45.

För mer info om loppet gå in på blodomloppet.se/vara-lopp/stockholm/ och anmäl dig! Anmälan stänger den 19 maj.

Vill du ge blod? Gå in på www.geblod.nu för att hitta din närmsta blodcentral och få svar på eventuella frågor inför blodgivningen.

Du som medlem kan uppge koden DIF#medlem när du bokar. Då får du 40 kronor rabatt på anmälningsavgiften.

Se hur kul vi hade det förra året när vi sprang Blodomloppet.

Djurgården Hockey