Tack för allt, Marcus Högström

6 maj 2022 16:30
Officiellt

Marcus Högström har idag meddelat att han avslutar sin aktiva hockeykarriär. Försvararen har representerat Djurgården i sammanlagt åtta säsonger och 315 tävlingsmatcher, och vi tackar Marcus för hans långa och fina tid i föreningen.


Marcus Högström, 33 år, anlände till Djurgården våren 2014. Försvararen var direkt med om att spela upp föreningen till SHL och var tongivande i uppflyttningen med elva poäng under kvalspelet. Den Svegfostrade backen var de efterföljande två åren med om att etablera Djurgården i högstaligan, innan han lämnade för en kortare sejour utomlands.

Mindre än ett år senare var dock Marcus tillbaka på Hovet och våren 2018 spelade han återigen en central roll när Djurgården nådde semifinal. Efter ytterligare ett utlandsäventyr, den här gången i Nordamerika, återvände Marcus Högström en sista gång till Djurgården sommaren 2019. Sedan dess har den spelskicklige försvarspjäsen blivit kvar i DIF. Under karriärens senare del nådde Högström med Djurgården en sjätteplats 2020 och spelade åttondelsfinal förra våren, innan han tvingades avsluta den gångna säsongen i förtid på grund av skada.

Idag har spelaren meddelat beslutet att avsluta den aktiva hockeykarriären. Marcus Högström gjorde sammanlagt åtta säsonger, 278 ligamatcher och 37 matcher i kval samt SM-slutspel för Djurgårdens IF.

Djurgården tackar Marcus Högström för hans betydande insatser och önskar honom all lycka framöver.