• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Ohlsson blickar mot kvällens match

5 oktober 2017 12:00
Intervju

Robert Ohlsson är nöjd med fem mot fem-spelet men vill se utdelning i special teams. Han lyfter även fram Fjällbys jobb innan 3-2-målet mot Skellefteå och Adam Reideborns målvaktsspel.


Djurgården reser till Rögle med två raka vinster i bagaget. Dels borta mot Brynäs för en vecka sedan samt lördagens segermatch mot Skellefteå på Hovet.

Robert Ohlsson, dina tankar inför kvällens match?
– Det är en intressant match så till vida att Rögle kommer stärkta efter segern mot Malmö segern. Jag tyckte att Rögle hade ett snabbt omställningsspel mot Malmö och kom i mycket två mot en och tre mot två. Det gäller att ta bort den delen samtidigt som vi måste vara det laget som vi är och spela vår hockey.

Vad har ni tränat på i veckan?
– Vi har tränat power play rätt mycket, men även box play. Vi har också tränat mycket på det som fungerat bra, fem mot fem-spelet.

Hur trött är du på frågan om special teams?
– Frågan är ju aktuell eftersom alla vet att vi behöver göra mål i power play och hålla tätt i box play. Vi är medvetna om att det är en styrka och att det skulle höja vårt lag. Får vi in några puckar i PP så blir vi riktigt bra eftersom vi är ett bra lag i spel fem mot fem och svåra att slå där.

Ni har ett fungerande fem mot fem. Det finns med andra ord bara mer att hämta?
– Vi vet att vi är ett extremt bra lag i spel fem mot fem. Vi försöker föra ut det till våra spelare och pumpa däcken därifrån och säga att det finns mer att ta om vi får igång fem mot fyra. Det hade varit jobbigt om det bara varit fem mot fyra som fungerat och inte fem mot fem. Jag står hellre med en bra grund.

Är det några spelare inför matchen som du vill lyfta lite extra?
– Jag tycker det är flera som är på gång uppåt. Adam har gjort det bra, Fjällby blommar just nu, han är där. Det är en jägare som kör. Förstafemman producerar ju många poäng också. Man kan säga vad man vil, men att göra mål i hockey...då höjs dopaminet och tron på det man gör.

Tankar när du ser Fjällbys genombrott till 3-2-målet mot Skellefteå?
– Grabben har ju varit inne i 45 sekunder och normalt sätt är man trött och slår ifrån sig pucken. Men han tar fast pucken och sätter fart, då blir man imponerad. Det är en härlig resa fram till mål där Gustav (Possler) också fyller på mot mål.

Matchen ser ni på plats eller på Cmore. Köp via den här länken så går delar till Djurgården.