• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov

Ohlsson blickar mot kvällens match

5 oktober 2017 12:00
Intervju

Robert Ohlsson är nöjd med fem mot fem-spelet men vill se utdelning i special teams. Han lyfter även fram Fjällbys jobb innan 3-2-målet mot Skellefteå och Adam Reideborns målvaktsspel.


Djurgården reser till Rögle med två raka vinster i bagaget. Dels borta mot Brynäs för en vecka sedan samt lördagens segermatch mot Skellefteå på Hovet.

Robert Ohlsson, dina tankar inför kvällens match?
– Det är en intressant match så till vida att Rögle kommer stärkta efter segern mot Malmö segern. Jag tyckte att Rögle hade ett snabbt omställningsspel mot Malmö och kom i mycket två mot en och tre mot två. Det gäller att ta bort den delen samtidigt som vi måste vara det laget som vi är och spela vår hockey.

Vad har ni tränat på i veckan?
– Vi har tränat power play rätt mycket, men även box play. Vi har också tränat mycket på det som fungerat bra, fem mot fem-spelet.

Hur trött är du på frågan om special teams?
– Frågan är ju aktuell eftersom alla vet att vi behöver göra mål i power play och hålla tätt i box play. Vi är medvetna om att det är en styrka och att det skulle höja vårt lag. Får vi in några puckar i PP så blir vi riktigt bra eftersom vi är ett bra lag i spel fem mot fem och svåra att slå där.

Ni har ett fungerande fem mot fem. Det finns med andra ord bara mer att hämta?
– Vi vet att vi är ett extremt bra lag i spel fem mot fem. Vi försöker föra ut det till våra spelare och pumpa däcken därifrån och säga att det finns mer att ta om vi får igång fem mot fyra. Det hade varit jobbigt om det bara varit fem mot fyra som fungerat och inte fem mot fem. Jag står hellre med en bra grund.

Är det några spelare inför matchen som du vill lyfta lite extra?
– Jag tycker det är flera som är på gång uppåt. Adam har gjort det bra, Fjällby blommar just nu, han är där. Det är en jägare som kör. Förstafemman producerar ju många poäng också. Man kan säga vad man vil, men att göra mål i hockey...då höjs dopaminet och tron på det man gör.

Tankar när du ser Fjällbys genombrott till 3-2-målet mot Skellefteå?
– Grabben har ju varit inne i 45 sekunder och normalt sätt är man trött och slår ifrån sig pucken. Men han tar fast pucken och sätter fart, då blir man imponerad. Det är en härlig resa fram till mål där Gustav (Possler) också fyller på mot mål.

Matchen ser ni på plats eller på Cmore. Köp via den här länken så går delar till Djurgården.