• Huvudsponsorer

Historia och nutid knyter oss samman

20 september 2019 11:10
Nyhet

På andra sidan E4/E20 från Mälarhöjdens ishall där Djurgården Hockeys ungdomssektion håller till ligger Mälarhöjdens skola, med sina 1185 elever i årskurs F-9 är det Stockholms största grundskola. Skolan har kontinuerligt höga resultat vilket Biträdande rektor Roger Odell hänvisar till duktiga elever och engagerad och kompetent personal.


Mälarhöjdens skola, Lugntorpsvägen 2, avstånd till Alberget 4A 10.8km Mälarhöjdens moderna historia tar sin form samtidigt som Djurgårdens IF historia, på 1890-talet börjar förmögna stockholmare att bygga villor och sommarhus i området som då kallades Fridhem och 1905 öppnar skolan sina portar för första gången.

För oss Djurgårdare känns Mälarhöjden som hemma tack vare ungdomssektionen men området har starkare Djurgårdsanknytning än så. Djurgårdsprofiler så som Mika Zibanejad och Gabriel Landeskog har båda förflutet i Mälarhöjden/Bredäng och även om hallen heter Mälarhöjdens ishall så ligger den närmare Fruängen och där började Roffe Ridderwall lira hockey!

Skolan arbetar kontinuerligt med fysisk aktivitet något Roger särskilt lyfter fram och ger ett exempel på detta genom hur skolan till exempel anordnar uppdragsleken tärningen är kastad se trailern nedan. Det är även runt fysisk aktivitet som skolan och Djurgården Hockey möts. Under hösten kommer Djurgården Hockey vara på plats i skolan på lunchrasterna och bedriva landhockey aktiviteter med eleverna. Samarbetet menar Roger tar sin utgångspunkt i att Djurgården dels ligger helt rätt i tiden kring att bryta stillasittandet men också att vi levererar hög kvalitet både i övningar och ledare vilket skapar engagemang hos barnen att delta.