Klart för semifinal efter nollning i München
Publicerad: 2019-12-10
CHL
Vi är klara för semifinal i CHL där tjeckiska Mountfield HK väntar. Vi hade en 5-1 ledning att spela på när vi åkte ner och en hållen nolla av Karri Rämö stängde kvartsfinalen helt.

Vi hade en ledning med fyra mål i ryggen när vi åkte ner till Tyskland och det gav oss såklart ett mycket bra utgångsläge. Red Bull München tänkte dock ge allt de kunde men det kändes som om Karri Rämö släckte det hopp som fanns när han stod för en grym räddning efter en dryg minut där en hemmaspelare kom helt fri framför mål. Han var kompakt och tog avslutet utan att släppa en retur. Där visade han att de skulle få slita för att få in det första målet – något som inte hände. Första perioden slutade mållöst.
Tom Nilsson målskytt
Precis som i hemmamötet så var vi starka i den andra perioden där vi fick till långa anfall och tryckte ner motståndarna. Det utan att tappa fokus på försvarsspelet. Efter ett av de långa anfallen så la backen Tom Nilsson in pucken mot mål. Bra täckning av Mikael Haga så gick pucken in perfekt i målet. Utgången av kvartsfinalen kändes definitivt punkterad.
Tom målbur
Tredje perioden blev av det konstigare slaget. Vi ville spela av den och München var desperata. Så desperata att de började plocka ut målvakten redan 2 minuter in i perioden. Kalle Östman utnyttjade det och målvakten lämnade och kom tillbaks i mål genomgående i avslutningen. Henrik Eriksson satte sista målet när vi defilerade till slutsignalen.
Vi är klara för semifinal där tjeckiska Mountfield HK väntar. Vi återkommer med biljettsläpp och datum när allt är spikat. Nu firar vi avancemanget.