• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Marcus Fagerudd klar för Djurgården

7 april 2017 12:20
Nyförvärv

Backen Marcus Fagerudd, 24 år, är klar för Djurgården. Han kommer närmast från spel i finska Liiga-laget Ilves.


Djurgården har gjort klart med sitt första nyförvärv för säsongen 17/18 och det är den hårdskjutande backen Marcus Fagerudd som har skrivit på ett tvåårskontrakt. Joakim Eriksson om första nyförvärvet till kommande säsong:

– Marcus är en skridskostark back som har ett bra förstapass och gärna följer med upp i anfallen. Han har också ett jättebra slagskott som är ett riktigt hot om det används på rätt sätt. Hans utvecklingsområden ligger kanske främst i spelet utan puck. Där har vi i mina ögon en av Sveriges bästa backtränare i Stefan Nyman och därigenom är jag övertygad om att Marcus kommer att få en fin utveckling i Djurgården de närmaste två åren, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Marcus Fagerudd har de två senaste säsongerna tillhört finska Ilves där han säsongen 15/16 gjorde tionde flest mål av alla backar. Den här säsongen har det dock gått tyngre på målfronten, mycket beroende på en skada som störde fram till jul.

– Marcus missade ett antal matcher innan jul men efter har både Marcus och Ilves haft en starkt stigande formkurva vilket tog dem till en avgörande kvartsfinal mot regerande mästarna Tappara. Tyvärr tog säsongen slut där för dem, säger Joakim Eriksson.

Fagerudd vill ta kliv i sin utveckling

Marcus Fagerudd befinner sig just nu i Finland men ser fram emot att ansluta till Djurgården, en klubb han tidigare spelat mot när han spelade i Sverige (Luleå och Asplöven)

– Djurgården är en anrik klubb. Jag har lirat på Hovet när jag spelade i Sverige för några säsonger sedan och ni har Sveriges bästa fans på läktarna. Sedan vet jag att det är en bra förening och av vad jag har sett så har många spelare tagit rejäla kliv i sin utveckling i Djurgården. Jag har hört att tränarna är riktigt bra, säger Marcus Fagerudd.

Den här säsongen blev det ett mål och fem assist i grundserien samt två mål och en assist i slutspelet för Marcus Fagerudd. Även om det poängmässigt inte lossnade den här säsongen ser han sina styrkor i det offensiva spelet där skottet är ett hot.

– Ja, mina största styrkor är skridskoåkningen och att våga göra grejer med pucken. Mitt skott är bra också. Sedan gillar jag att spela fysiskt även om jag inte är jättestor till växten (179 centimeter). Men jag åker inte och gömmer mig på isen utan gillar att dela ut tacklingar, säger Marcus Fagerudd, och lägger till:

– Sen är det ju inget snack om att man hade velat göra fler poäng den här säsongen.