Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Triss i nyförvärv

24 april 2013 16:30

Djurgården värvar tre forwards från Huddinge. Det är de tre 92:orna Måns Krüger, Nicklas Heinerö och Matthias Sundberg som är klara och alla ansluter i dag till Djurgårdens försäsongsträning. De tre var etta, tvåa respektive trea i Huddinges poängliga den gångna säsongen.


Måns Krüger har ett förflutet i Djurgården i både J18 och J20. Sedan han lämnade Djurgården har han vunnit poängligan i Modos J20-lag, spelat tre elitseriematcher och två allsvenska matcher och senast vann han poängligan i Huddinge i division 1 med 57 poäng på 39 matcher. I det Hockeyallsvenska kvalet gjode han 16 poäng på 15 matcher.

- Måns är en extremt skicklig spelare. När man sitter på läktaren kan man ibland säga "fan att han inte passade där". Men när man ser Måns spela säger man "hur kunde han se det där?". Man blir förvånad över de passningsvägar han hittar trots den översynen man själv har på läktaren. Han har varit iväg en sväng och tvingats backa i sin karriär och gjort bra ifrån sig. Han får en andra chans här nu och det är lite nu eller aldrig. han måste ta chansen och vi är beredda att ge honom den. Vi tror att han kan vara en del av Djurgårdens framtid, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund.

Nicklas Heinerö var i sin tur tvåa i Huddinges poängliga den gångna säsongen. Dessförinnan spelade han i flera av lagen i och kring Stockholm. Efter succén i Huddinge förra säsongen med 54 poäng på 41 matcher har han nu hittat rätt. Gjorde flest passningspoäng av samtliga spelare i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

- Han är väldigt skicklig också och är en bra skridskoåkare. Han och de andra hittar varandra på ett väldigt bra sätt. Precis som Måns har han klarat sig på talang i unga år och började förra året träna ordentligt. Han har insett att han har chans att bli en bra hockeyspelare och var en av de i Huddinge som tränade hårdast. Han har också gjort några elitseriematcher. Vi tror att även Nicklas kan vara en del av Djurgårdens framtid. I takt med lagets utveckling ska han utvecklas i den resan vi vill göra tillbaka till Elitserien. Vi tror och förväntar oss att han är en viktig pusselbit i den delen.

Matthias Sundberg har gjort fyra raka säsonger i Huddinge efter att ha kommit från moderklubben Flemingsberg. Den gångna säsongen blev han trea i Huddinges poängliga med 43 poäng på 37 matcher. I kvalserien till Hockeyallsvenskan var han lagets bäste målskytt med 10 mål på 15 matcher, näst bäst i kvalserien.

- Matthias har en lite annan bakgrund än de andra två. På sätt och vis är den likvärdig i att han aldrig tagit det riktiga steget förrän förra sommaren då han började träna ordentligt men han har alltid haft bra talang. Måns och Nicklas har däremot varit ute i storklubbar medan han hållit sig kvar på hemmaplan och utvecklats sakta men säkert. Han har väldigt bra händer och blick för spelet vilket gör att han kompletterar de två andra på ett bra sätt. Han kan släppa dem lite mer fria och vet när han ska rensa upp efter dem. Han går också att använda i special teams.