• Huvudsponsorer

DIF i samtal med Segeltorp om damlag

26 februari 2014 09:15

Djurgården Hockey för just nu diskussioner med Segeltorps IF om att ta över Segeltorps damverksamhet i Riksserien. I nuläget pågår positiva samtal där båda parter har avsikten att hitta former för ett övertagande.


- För Djurgården som stor förening är det viktigt att ta ansvaret för hockeyns bredare bas i Stockholm där även dam- och flickhockey ingår. Ambitionen har länge varit att ha ett damlag och vi arbetar nu tillsammans med Segeltorp där vi har avsikten att ta över deras damlag i Riksserien. Exakt hur en sådan lösning skulle se ut får vi återkomma till när alla detaljer är lösta, säger Djurgården Hockeys verksamhetschef KG Stoppel.

- Just nu för vi diskussioner med Stockholms stad gällande träningsförutsättningar för damverksamheten och har en dialog med intresserade samarbetspartners och leverantörer för att skapa bra förutsättningar för en fortsatt verksamhet, säger Stoppel.

Djurgården arbetar aktivt med att förbättra förutsättningarna för ishockeyn i Stockholm. Klubben har träffat Stockholms Stad för att se över möjligheterna för en ny träningsanläggning som skulle innebära bättre istider för ungdomslagen. Klubben för också en diskussion med Kista HC om ett samarbete i Husby Ishall för att få ännu fler att spela hockey i områden där hockeyn har potential att växa. För Djurgården är det därför också naturligt att satsa på damhockeyn i Stockholm.

- Hela Stockholmshockeyn ska må bra. Detta är ett steg i rätt riktning för att få ännu fler engagerade och intresserade för hockeyn i Stockholm, säger Djurgården Hockeys VD Jenny Silfverstrand.

Från Segeltorps sida ställer man sig positiva till samarbetet. Styrelsen har diskuterat och är positivt inställd till att Djurgården tar över verksamheten.

- Alla är överens om att det är bra att titta på en lösning. Vi har skissat på hur en eventuell övergång ska ske men än återstår några frågor att diskutera. Klart är dock att vi gärna ser att det här sker om förutsättningarna är rätt, säger Daniel Lindholm, ordförande för Segeltorps ishockeysektion.