• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Idag 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Tellqvist hemma i DIF igen

12 maj 2014 16:30

2001 lämnade Mikael Tellqvist Djurgården med en guldmedalj runt halsen. Nu är han tillbaka i klubben där karriären tog fart.


Sedan Tellqvist var med och bärgade dubbla djurgårdsguld har han bland annat spelat i Toronto, Phoenix och Buffalo. De senaste åren har han spelat i Dynamo Riga. Den senaste säsongen spelade han 39 matcher och räddade 92.9 procent av skotten.

- En djurgårdare som kommer hem och är intressant eftersom han spelat bra i KHL. Han är på den nivån att han kommer vara viktig för vårt lag med sin erfarenhet och rutin. Han får en sorts ledarroll i det förhållandevis unga lag vi har, säger sportchef Challe Berglund.

Tellqvist själv är väldigt glad över att vara tillbaka i Djurgården där karriären tog fart.

- Det känns otroligt skönt att komma hem på riktigt och att få spela i den klubben som jag hejar på sen jag i princip var bebis. Farsan skrev in mig i väldigt tidig ålder

- Det känns väldigt speciellt att Challe och hela organisationen gör så att jag kanske får avsluta karriären här. Sen är jag inte säker på att jag slutar spela när jag är 37-38, men troligtvis får jag avsluta här och det känns skönt.

Efter en lång karriär vände Tellqvist till Europa för att ge karriären ny fart. Med facit i hand var det ett bra beslut.

- Jag var till Ryssland, Finland och det gick helt okej i Riga. Sen kom jag till Modo och fick jobba med Masken (Maciej Swosch) där uppe. Det fick igång min karriär.

Efter året i Modo vände Tellqvist tillbaka till Riga och har sedan dess spelat där i två säsonger. Den gångna säsongen var en av hans bästa på många år.

- Jag har trivts väldigt bra i Riga, de har både en bra organisation och väldigt bra fans. Förra året var väldigt bra, både från lagets sida och min egen sida. Det gick inte bara bra för mig statistiskt utan jag kunde även vinna matcher åt laget. Jag hoppas vinna matcher åt Djurgården i vinter också.

Mikael Tellqvist kom fram i skiftet mellan den lite äldre målvaktsstilen och dagens mer moderna stil. Han vill dock inte placera sin målvaktsstil i ett särskilt fack.

- Den varierar lite. En blandning av allting är nog det bästa, för i vissa situationer måste man kunna göra räddningar som inte är enligt målvaktsboken så som den ser ut i dag. De brukar kalla det hybridmålvakt, men jag är mer en Micke Tellqvist-målvakt. Alla är olika.

Med återkomsten till Djurgården vill Tellqvist sätta ribban högt. I år är första året tillbaka i SHL för Stockholms Stolthet men Tellqvist har ambitioner för framtiden.

- Vi ska gå så långt som vi kan och ska i mina ögon satsa på att bli en organisation som kan slåss om SM-guldet, det är där Djurgården ska vara. Jag vill hjälpa till att ta oss dit.

Kvalserien var en lång och mäktig uppvisning av Djurgårdens publik. Nu ser Tellqvist fram emot att säsongen ska dra igång med så många djurgårdare som möjligt på plats.

- Det ska bli så jäkla kul. Jag är så taggad att det finns inte. Det är alltid speciellt att komma hem och spela för den klubb som man brinner för. Nu kommer man att göra den extra uppoffringen.

- Egentligen har man redan vunnit när man drar på sig djurgårdströjan. Jag var på sista matchen mot Västerås. Den stämningen gör att spelarna höjer sig hur många snäpp som helst. Jag hoppas få spela inför samma tryck i vinter.

Kontraktet mellan Djurgården och Mikael Tellqvist gäller till och med säsongen 2016/2017.