Kaarel Lehiste om värvningen

12 januari 2015 16:46


Jag vet att det väcker känslor när vi värvar Marcus Nilson. Jag vet att många blir upprörda och rentav förbannade. Varför tar vi då ändå in Marcus? Det är så klart inte ett enkelt val med tanke på de känslor som det vållar.

En del har redan sagt att de vill klippa säsongskorten. Till er vill jag säga att jag direkt kan förstå er känsla att vi inte bryr oss. Vi vill därför vara så öppna vi bara kan i den här situationen.

Jag har varit med i hela processen genom Arbetsdomstolen och har hela tiden vetat att det är facket som drivit den här processen. Marcus har sagt att han vill få klart vad som faktiskt gällde kring hans avtal. Han har också varit väldigt tydlig med att det är det och inte pengar det har handlat om, något som han även bevisat i handling genom att vi hittat en bra ekonomisk lösning för Djurgården.

Vår sportsliga ledning letar hela tiden nyförvärv men marknaden är svår. När då Marcus hörde av sig och ville spela för Djurgården ställdes vi inför möjligheten att få en spelare med rutin in i vårt unga lag. Både vice VD, tränare och delar av spelartruppen har varit delaktiga och ser att Nilson genom sina egenskaper tillför truppen något som tidigare saknats. Dessutom har vi fortfarande alla pengar från supporterinsamlingen kvar till ytterligare nyförvärv som vi fortsatt letar efter.

Efter de meningsskiljaktigheter vi hade kring kontraktet känner jag att Marcus hela tiden har sett till Djurgårdens bästa. Han har också varit extremt motiverad att komma hit och få spela i Djurgården. Hade det inte varit så hade han heller inte varit aktuell.

Vi förstår att många ändå har mängder med frågor. Därför välkomnar vi alla till ett supportermöte på Hovet i morgon tisdag kl. 18.00.