Forwarden Anneke Linser till Djurgården
Publicerad: 2023-07-19
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna Anneke Linser till föreningen. Den 23-åriga amerikanskan ansluter med breda meriter från collegespel samt guld i U18-VM och har skrivit på för spel i damlaget över kommande säsong.

– Vi har under våren sökt en forward för att komplettera truppen, och nu när tillfället dök upp kände vi att det var läge att agera. Vi får med Anneke in en spelare som är i rätt ålder sett till vår plan och framtid. Hon har även en attityd på isen som verkligen tilltalar oss, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Anneke Linser, 23 år, har skrivit på för spel i Djurgårdströjan. Amerikanskan kommer närmast från collegespel vid University of Minnesota-Duluth, där hon spenderat de fem senaste säsongerna. Sammanlagt har Linser samlat på sig 163 matcher och producerat 93 poäng i NCAA, collegeligan.

Bland forwardens övriga meriter återfinns även ett VM-guld på U18-nivå, ett mästerskap där Anneke Linser noterade tre poäng. Ursprungligen är Linser uppvuxen i Lino Lakes, Minnesota. Flytten till Djurgården och Stockholm blir hennes första europeiska sejour, något som både nyförvärvet och DIF-ledningen ser fram emot.

– Anneke kommer från ett lag och en skola som är välkänd för sin goda utbildning. För oss är det viktigt med spelare som har en drivkraft och energi att vilja spela i Europa på så hög nivå som möjligt, något som stämmer väl in på Anneke. Hon har bland annat sina styrkor framför mål och sitter inne på ett bra skott. Dessutom är hon även högerskytt, något vi letat efter, berättar Schillgard som tecknat ett ettårigt avtal med Linser.

– Med Anneke i truppen får vi även den mix av importer, unga samt äldre spelare som vi strävat mot och haft som plan.

Djurgården Hockey
Huvudpartners