Ida Boman förlänger med Djurgården
Publicerad: 2023-06-27
Officiellt
Djurgården är väldigt glada över att presentera en förlängning med Ida Boman. Landslagsmålvakten och Stockholmaren har adderat ytterligare ett år på sitt avtal, något som betyder spel på Hovets is fram till 2025.

– Det är en stor glädje att få jobba vidare med Ida över ytterligare två år, hon är en av våra unga svenska spelare som verkligen har framtiden för sig. Ida har visat att hon börjar att etablera sig på allvar i SDHL och att hårt jobb lönar sig, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Ida Boman, 20 år, vaktar Djurgårdsmålet fram till minst 2025. Målvaktstalangen stod redan tidigare under kontrakt över kommande säsong, ett avtal som nu förlängts med ytterligare ett år. Sollentunafostrade Boman gör till hösten sin sammanlagt sjätte säsong i föreningen och den tredje kompletta i damlaget.

Stockholmaren anslöt till DIF säsongen 2018/2019 och har sedan dess gått vägen genom NIU-verksamheten. Parallellt med det har Ida Boman slagit sig in i damtruppen och hon står idag noterad för 56 matcher i SDHL samt nio i SM-slutspel. Utvecklingen i Djurgårdströjan har även inneburit spel i landslaget, inte minst i form av uttagningar till OS respektive VM 2022. Med Boman klar för en fortsättning står Djurgården väl rustat på målvaktssidan över de kommande åren.

– Ida som person är fantastisk för gruppen med sitt sätt att vara och med sin energi. Hon vill hela tiden utvecklas, både som person och som spelare. Under sina två senaste år har Ida visat att hon menar allvar med sin satsning och vi är väldigt glada över förlängningen, berättar Schillgard och tillägger;

– Som jag sagt tidigare är det viktigt för oss som förening att jobba med spelare från närområdet och från Sverige. Att då kunna behålla Ida, som har Sollentuna som moderklubb, är extra roligt. Det är även roligt att våra klubbar i Stockholm är med på resan.

Djurgården Hockey
Huvudpartners