Sex Djurgårdsspelare uttagna till U18-VM
Publicerad: 2021-12-23
Landslag
Sverige har presenterat sin landslagstrupp till U18-VM på hemmaplan i januari. Djurgården kommer att representeras av sex spelare, en stor framgång för såväl Stockholmshockeyn som för vår talangfabrik.

Under onsdagen meddelade Madeleine Östling sin preliminära landslagstrupp till U18-VM i Sverige i januari. Med på den 25 spelare stora listan finns sex Djurgårdsspelare, samtliga hemmahörande i damlaget.

Backduon Olivia Sohrner och Alice Wallin blev tillsammans med forwardskvartetten Nicole Hall, Pandora Nåtby, Linnea Adelbertsson och Beatrice Hjälm uttagna i VM-truppen. Samtliga har figurerat i landslagssammanhang under hösten och till samlingen nu under juluppehållet har Sohrner, Wallin, Hall, Adelbertsson och Hjälm alla varit kallade.

Nu väntar alltså deltagande i U18-VM för Djurgårdens sex damspelare. Mästerskapet avgörs på svensk mark, där spelplatserna är Linköping samt Mjölby, och spelas mellan den 8:e och 15:e januari. Djurgården är ytterst stolta över att representeras av hela sex spelare i den svenska VM-truppen och önskar samtliga lycka till.

Hannes Feldin