Skadeuppdatering gällande Marcus Högström
Publicerad: 2022-02-04
Marcus Högström har till följd av en smäll mot huvudet i början på oktober varit borta från spel. Ett comebackförsök gjordes i november och spelaren har haft ambitionen att snarast möjligt komma tillbaka, men den medicinska bedömningen är nu att säsongen tyvärr är över.

Försvararen Marcus Högström spelade hemma mot Rögle den 7:e oktober och fick då en smäll mot huvudet, något som innebar att en hjärnskakning senare identifierades. Efter sjukskrivning rehabiliterade sig Marcus, tränade med laget och förberedde sig för en återkomst till spel.

Den skedde den 18:e november, då Marcus gjorde ett återförsök hemma mot Timrå. Där fick spelaren tillbaka symptomen och tvingades att kliva av matchen och sedan dess har Marcus varit sjukskriven. Fram till dags datum har inte någon förbättring kunnat konstateras. Den medicinska bedömningen är därför att Marcus inte kommer att komma tillbaka till något mer spel den här säsongen.

– Vi tänker på spelarens hälsa här och vill se Marcus rehabilitera sig i lugn och ro. Det är en sak att vilja komma tillbaka i spel för att påverka och förändra den sportsliga situationen, men det kan även skapa en stress som blir negativ för läkningsprocessen, kommenterar tf. sportchef K-G Stoppel.

Djurgården Hockey