Tomma läktare från och med lördag
Publicerad: 2020-11-17
Nyhet
Efter regeringens besked om att förändrade begränsningar införs har vi valt att spela inför tomma läktare på lördag. – Vi behöver ta vårt ansvar i den situation som råder. Vi följer kontinuerligt utvecklingen i samhället och känner att vi inte ska vänta till den 24:e med att göra vad vi kan, säger Joakim Eriksson.

Regeringen meddelade i går, måndag, att restriktionerna kommer att skärpas från och med den 24 november. Publiktaket kommer med största sannolikhet att sänkas från 50 till 8 för våra evenemang. Uppmaningen från regeringen var tydlig om begränsning vid sammankomster. Vi har de senaste matcherna haft säsongskortsinnehavare på läktarna, men det kommer vi inte längre att ha från och med nu. Det innebär att lördagens match spelas inför tomma läktare.
– Vi behöver ta vårt ansvar under den pandemi som råder. Vi följer kontinuerligt utvecklingen i samhället och känner att vi inte ska vänta till den 24 med att göra vad vi kan, säger Djurgården VD och sportchef Joakim Eriksson.

Vi respekterar regeringens beslut och vill få ett stopp på den smittspridning som åter har ökat. Vi följer det protokoll som är framtaget och tar nu direkt ett steg ytterligare under våra matcher fram till att vi får ny information.
– Vi kommer ha verksamhetskritisk personal på plats under matcherna. Det kommer bli tomt igen men det är den verklighet vi verkar i. Vi ser fram emot, och är förberedda, att ta in publik igen och det här är ett sätt att få den möjligheten, avslutar Joakim.

Beslutet med tomma läktare rör även damernas matcher. J18 och J20 har för tillfället inga matcher.
Vi tackar för din förståelse.

Djurgården Hockey