Försvararen Johan Alm till Djurgården
Publicerad: 2022-09-30
Officiellt
Djurgården är väldigt glada över att kunna välkomna Johan Alm till föreningen. Den 30-årige försvararen ansluter med meriter från SHL, AHL och HockeyAllsvenskan på ett kontrakt för resterande säsong.

– Det känns väldigt glädjande att ha gått i mål med Johan. Vi får in en erfaren back med bra storlek, som dessutom har sin styrka i främst det defensiva spelet, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Johan Alm, 30 år, är en Djurgårdsspelare. Försvararen gjorde under fredagsmorgonen klart den medicinska undersökningen och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut, det vill säga till 2023.

– Det har pågått en diskussion med Johan över en längre tid, egentligen sen i somras. Johan har under den här tiden utvärderat sina olika alternativ och även tackat nej till ett antal SHL-anbud. Vi är väldigt glada att han till sist såg oss som det bästa alternativet för honom, berättar Stoppel.

Nyförvärvet Johan Alm är född i Skellefteå och fostrades också i Skellefteå AIK:s ungdomsled. SHL-debuten gjordes dock i Frölunda, innan Alm vände hem till Skellefteå där det blev dubbla SM-guld under fyra säsonger. Sommaren 2014 gick karriären vidare med spel i Nordamerika för Milwaukee Admirals och försvarspjäsen gjorde totalt 81 AHL-matcher fördelat på två säsonger.

Sedan 2016 har Johan Alm återigen varit tillbaka i svensk hockey, först i Skellefteå och närmast i Oskarshamn. Den 190 centimeter långe och 95 kilo tunge backen har fått de senaste tre säsongerna störda av skadebesvär, men är nu återställd från detta. Alm ansluter till Djurgården med en meritlista på totalt 281 SHL-matcher.

– Johan har en lång erfarenhet av spel både i SHL och utomlands. De senaste åren har varit lite sönderryckta för honom på grund av en skada, men han är nu fullt återställd och vi ser fram emot att få in honom i truppen. Vi känner att vi och med detta har en väldigt stabil backsida, resonerar Stoppel.

– Det känns otroligt roligt och jag ser fram emot att spela inför publiken på Hovet, säger huvudpersonen själv.

Johan Alm ansluter direkt till Djurgårdens herrlag och väntas vara tillgänglig till kvällens match mot Södertälje.

Djurgården Hockey
Huvudpartners