Tim Söderlund: "Vi ska kriga för varje poäng"

12 februari 2022 11:00
Matchens profil

Ikväll kliver han ut på isen inför en kokande kortsida. Tim Söderlund har äntligen fått uppleva Hovet som Djurgårdsspelare - och nu är forwarden inställd på att ge supportrarna en vinst. Läs nyförvärvets tankar inför mötet med Luleå.


Tim Söderlund är äntligen framme vid sina drömmars destination. Sedan ett par veckor tillbaka är han en Djurgårdsspelare, och debuten skedde på hans självaste 24-årsdag söndagen den 23:e januari. Då blev det seger med 4-2 hemma mot Oskarshamn och DIF inledde även 2022 mycket starkt.

Nu kommer laget från två raka nederlag, båda hemma på Hovet med minsta möjliga marginal. I onsdags föll Djurgården mot Brynäs med 2-3 efter förlängning, sedan man tappat ledning i slutminuterna. Matchen ramades in av närmare 6000 supportrar som skapade en magisk stämning - men själva var varken spelare eller tränarteam särskilt nöjda med sin egen insats.

– Nej, det var vi inte. Jag tycker att det var en svag insats av oss och jag tycker att vi slarvade ganska mycket. Vi kändes inte riktigt påkopplade, menar Tim Söderlund som däremot fick uppleva något han drömt om ända sedan barnsben - nämligen ett gungande Hovet.

– Ja, jag fick gåshud när jag åkte ut. Det var speciellt att få uppleva det som Djurgårdsspelare. Jag har alltid stått på den andra sidan som bortalag, nu fick verkligen känna hur det är att ha publiken med sig på Hovet!

Insatsen senast var ni som sagt inte nöjda med och nu har ni tränat ett par dagar i rad. Vad tänker du om kvällens match, hur vill du se att ni tar er an den?

– Vi behöver se till att vi är redo, vi har inte råd att ha matcher där vi inte är påkopplade. Det gäller att ladda upp och hitta totalt fokus nu innan pucken släpps ikväll. Vi ska kriga för varje poäng som det går att kriga om framöver.

Motståndet kittlar: "Jag gillar när det hettar till"

Ikväll är det läge för revansch hemma på Hovets is. Djurgården ställs mot Luleå i en match som genom åren utvecklats till ett klassiskt rivalmöte. För Tim Söderlund blir det även en extra speciell utmaning. Forwarden är uppvuxen i Skellefteå och spenderade två av sina juniorår i just Luleå, som han mer än gärna ser till att sänka.

– Det ska bli spännande! Jag gillar när det hettar till, så det här ser jag fram emot. Luleå är ett hårt arbetande lag som ändå har en del skicklighet och vi måste vara på tårna från start. Det kan bli fysiskt därute, konstaterar Tim.

Sedan i onsdags är som bekant restriktionerna lyfta och Djurgårdarna svarade direkt upp med en riktig kraftsamling på läktarna. Ikväll väntas återigen Hovet fyllas med en stor publiksiffra, något som vårt nyförvärv från Edmonton värdesätter väldigt högt.

– Supportrarna betyder nästan allt, speciellt i den första perioden! När det är en match med mycket kamp och vi får publiken med oss blir vi ett bättre lag. Det skrämmer motståndarna lite också, det vet jag som spelat här som bortalag, berättar Tim.

Du har redan gjort två mål i Djurgårdströjan, båda på bortais. Jag gissar att du rätt sugen på att hänga dit den första även hemma på Hovet?

– Ja, det är väl mitt stora mål som jag har nu närmast. Jag vill få in den där första pucken och det ska bli intressant att se om jag lyckas redan ikväll.