Mattias Guter slutar med ishockey
Publicerad: 2020-11-06
Nyhet
En epok är över i Mattias Guters liv. Nu meddelar 32-åringen att han lägger skridskorna på hyllan. – Det tuffaste beslutet jag har tagit, säger han.

Mattias Guter tog sina första skridskoskär i Djurgårdströjan redan säsongen 2004/2005.
Han gick via vårt J18 och J20-lag till att göra seniordebut i SHL, dåvarande elitserien, i en match mot Brynäs på bortaplan säsongen 2007/2008.
Sedan har han odlat ett stort Djurgårdshjärta.
Trots att han varit runt i flera olika klubbar genom åren har han hunnit göra 170 matcher för Djurgården – slutspel/kval och CHL inkluderat – och svarat för 83 poäng, fördelat på 41 mål och 42 assist.
Efter en tid med fysiska motgångar på senare tid, vilket gjorde att han bara kunde spela hälften av matcherna förra säsongen, har han nu tagit beslutet att sluta med hockeyn.
– Jag har haft problem det senaste åren, det har helt enkelt inte känts bra fysiskt, och då har jag tagit beslutet att inte spela igen för min egen hälsas skull, säger Guter.
Men det var inget enkelt beslut att ta.
– Det är det tuffaste beslutet jag har tagit, även om det till slut blev ganska enkelt när jag fick hjälp på traven av läkare, vänner och familj att stoppa i rätt tid.
Guter kom till insikt att karriären var i fara redan förra säsongen, men försökte kämpa sig tillbaka. Och tankarna på ett liv utan hockey har varit påfrestande.
– Från mars och hela sommaren har det varit tufft inombords, och en inre stress över vem jag är, vad jag ska göra och vad jag vill göra. Det har varit en enda stor prövning. Man har levt på ett sätt och plötsligt tar det bara slut.

Vi tackar Mattias Guter för allt han gjort i och för Djurgården Hockey, och önskar honom lycka till med den civila karriären.

Vill du höra om Guters beslut och karriär i Djurgården? I Studio Plus, som publiceras senare under dagen, har vi gjort en väldigt intressant intervju med honom.
Du hittar den här

Djurgården Hockey
Huvudpartners