Välkommen hem till Djurgården, Marcus Krüger
Publicerad: 2022-01-31
Officiellt
Djurgården välkomnar med stolthet Marcus Krüger hem på ett fyraårskontrakt som träder i kraft till sommaren. Centern, född i huvudstaden och fostrad i Stockholms stolthet, återvänder för spel på Hovet till 2026.

Djurgården kan idag välkomna såväl Marcus Krüger som Daniel Brodin hem till Stockholms stolthet med återkomst i sommar. De båda Stockholmarna återvänder på varsitt kontrakt skrivet över säsongerna 2022/2023, 2023/2024, 2024/2025 och 2025/2026.

– Marcus och Daniel är förutom två väldigt kompetenta hockeyspelare också två mycket tydliga Djurgårdsidentiteter och starka informella ledare, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel och fortsätter;

– Jag har under en tid uttryckt att vi tappat lite av vår identitet och vår kärngrupp de senaste åren. Det här blir därför två väldigt viktiga pusselbitar i den resa som vi är inne på, med att bygga och förädla Djurgården Hockey.

Marcus Krüger, 31 år, är uppvuxen i Stockholm och fick sin hockeyskolning i Huddinge. Därefter anslöt centern som 16-åring till Djurgårdens talangfabrik, där Marcus gjorde resan genom J18 och J20 upp till herrlag. Krüger var där bland annat med om att ta DIF till SM-final 2010, innan han 2011 lämnade för ett längre utlandsäventyr. Det har innehållit bland mycket annat dubbla Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks och de senaste tre åren har Marcus spenderat i Schweiz med ZSC Lions.

Daniel Brodin, även han 31 år, är också ett resultat av Stockholmshockeyn. Uppvuxen i huvudstaden blev forwarden en del av Djurgårdens talangfabrik och tillsammans med Krüger tog Brodin vägen upp till herrlaget. Daniel har gjort två sejourer i Djurgårdströjan, och har varit med om att ta Stockholms stolthet till SM-final såväl 2010 som 2019. Under sina tre senaste säsonger har han representerat Fribourg-Gottéron i Schweiz.

– Marcus är en stabil tvåvägsspelare med ett väldigt funktionellt spel, en center som kommer att driva laget, kedjan och sig själv på ett föredömligt sätt. Daniel är en hårt arbetande spelare som spelar fysiskt och tävlar föredömligt ute på isen, berättar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

– Detta gör att många av våra unga spelare kommer att kunna se och lära av dessa två rutinerade och erfarna herrar, vilket är en viktigt dynamik i Djurgården Hockeys herrlag in i framtiden. Speciellt då vi har en otroligt stark egen pipeline av unga talangfulla spelare.

Kontrakten med Marcus Krüger och Daniel Brodin är skrivna över fyra år och träder i kraft till nästa säsong. Avtalen innebär att duon återförenas på Hovets is och kommer att spela för Djurgården till 2026. Med sin Stockholmsanknytning, sina starka meritlistor, sina tydliga personligheter och framförallt sin Djurgårdsidentitet är detta ett stort och viktigt steg i DIF:s långsiktiga sportsliga arbete.

– Parallellt med spelarrekrytering denna säsong behöver vi bygga laget för framtiden. Det arbetet har redan inletts med de här två signade kärnspelarna i form av Marcus Krüger och Daniel Brodin, som båda vänder tillbaka till Djurgården. Vi kommer att investera i lagbygget med en stark kärna och tydliga informella ledare som ska driva gruppen och laget, därav långtidskontrakt på dessa två spelare, förklarar Tobias Pehrsson och tillägger;

– För att bygga en trovärdig och hållbar satsning över tid kommer längre avtal att skrivas med kärn- och nyckelspelare. Detta kommer att ge oss stabilitet i lagbygget över många år framöver. Mot bakgrund av detta blir Krüger och Brodin två viktiga spelare i den resa som vi planerar och numera rustar inför.

Djurgården Hockey