Talent development för säsongen 2021/2022
Publicerad: 2021-05-27
Officiellt
Som komplement till tränarteamet presenterar Djurgården sitt talent development för SHL-laget kommande säsong. Med fokus på utveckling kommer Jimmie Ölvestad, Michael Holmqvist och Daniel Tjärnqvist - alla med en bakgrund som spelare i Stockholms stolthet - att utgöra teamet.

– Vårt talent development team verkar som extraresurser till spelarnas individuella utveckling, blir ett komplement till tränarteamet och ska med en hög grad av kommunikation, samspel och tydliga ansvarsområden bidra med en bra individuell spelarutveckling. Vi skapar resurser och kompetenser samt erfarenheter kring laget, med mål och syfte att utveckla en ledande verksamhet som förflyttar vår utveckling mot SM-guldnivå, förklarar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Djurgårdens talent development team kommer att utgöras av en trio, där Jimmie Ölvestad fungerar som en av enheterna. Jimmie har över en period över fyra år haft ansvaret som fystränare, och är utöver det ett väletablerat ansikte i Djurgårdsled i egenskap av klubbikon från sin tid som spelare.

– Jimmie kommer att verka med huvudfokus på den fysiologiska utvecklingen, främst off-ice men även sett till en helhet betraktad med såväl fys- som isträning. Han ska värdera den fysiologiska aspekten både fys och is, där vi säkerställer en bra utveckling av spelarnas fysiologiska status. I uppdraget ligger även att öka interaktionen med tränarna vad avser helheten i vår träning, belastning och pulsering kortsiktigt som långsiktigt, berättar Tobias Pehrsson.

Vad gäller utvecklingen och förädlingen av forwards kommer huvudansvaret att vila på Michael Holmqvist. "Honken" är, precis som Jimmie Ölvestad, en tidigare Djurgårdsprofil med breda meriter från spel i SHL och har varit en del av Djurgårdens utbildande verksamhet över en längre tid. Tobias Pehrsson berättar mer detaljerat kring den roll som "Honken" nu intar i klubben.

– För Michaels del blir huvudfokus på individuell spelarutveckling av forwards, en roll där interaktion mellan J20 och herrlag faller sig naturligt. Michael har efter sin spelarkarriär utbildat sig och verkat i vår juniorverksamhet och jobbat med just individuell spelarutveckling. Michael har en hög grad av kompetens kopplat till sin roll och uppdrag, där han på de individuella träningarna kommer jobba med forwards grenspecifika utveckling utifrån position, roll och styrkor samt utvecklingsområden.

Som tredje pusselbit och som komplement till Jimmie Ölvestad och Michael Holmqvist välkomnar Djurgården hem Daniel Tjärnqvist. Den tidigare storbacken ansluter med en unik erfarenhet i egenskap av spel i NHL och KHL, vunnet OS-guld samt dubbla SM-guld med Djurgården. Gemensamt för hela talent development är därmed en bakgrund som spelare i Stockholms stolthet.

– Daniel kommer att ta sig an individuell spelarutveckling av backar, en roll där interaktionen med Mikael Aaro kommer att berika backarnas utveckling. Daniel har efter sin spelarkarriär fortbildat, utbildat och utvecklat sig som instruktör och individuell tränare. Vilket medför ett uppdrag att på de individuella träningarna jobba med backarnas grenspecifika utveckling utifrån position, roll, styrkor och utvecklingsområden, avslutar Tobias Pehrsson.

Djurgården Hockey