Djurgården tackar av Josefine Holmgren
Publicerad: 2023-07-28
Officiellt
Josefine Holmgren går vidare med karriären efter sex säsonger, 197 tävlingsmatcher och 68 poäng i Djurgårdströjan. Försvararen lämnar som SDHL:s näst mesta spelare genom tiderna och föreningen tackar för tiden här.

– Vi har medvetet väntat in besked från "Jossan" under våren och sommaren. Dialogen har varit öppen och ärlig från första stund, och nu har hon tagit beslutet att lämna DIF efter ett antal år i föreningen. Något vi självklart tycker är tråkigt för oss som lag, men samtidigt kul för "Jossan" att hitta en ny utmaning, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard och fortsätter;

– Hennes insatser för Djurgården har genom åren varit enormt värdefulla och positiva. Trots sina småskavanker de sista två åren har "Jossan" verkligen visat ett hjärta för sporten och för laget. Hon har alltid kommit tillbaka med energi och med lagtänk som det superproffs hon är.

Josefine Holmgren, 30 år, lämnar alltså efter sex säsonger av spel i Djurgårdströjan. Den landslagsmeriterade och mycket skickliga försvararen hade ett avtal skrivet över föregående säsong och har nu tagit beslutet att gå vidare med karriären. Bakom sig kan Holmgren se tillbaka på sex framgångsrika år i Djurgårdens IF.

Meritlistan talar sitt tydliga språk med 197 tävlingsmatcher och 68 poäng för DIF:s räkning, samt fyra SM-semifinaler och två kvartsfinaler. Som spelare har Josefine Holmgren både på och utanför isen föregått med exempel och verkligen visat vad ett lagspel handlar om. Under sina två avslutande år agerade hon kapten för föreningens damlag.

– Jag personligen har under våren haft kontakt med "Jossan" och stöttat henne i oavsett beslut hon landat i. För hur du än vänder och vrider på det är människan viktigare en enstaka segrar och individuella prestationer. Med dessa ord önskar jag och hela organisationen Josefine Holmgren ett stort lycka till på ditt nya äventyr, och jag vet att du kommer att lyckas i din nya klubb, hälsar Johan Schillgard.

Utöver prestationerna i Djurgårdströjan har Josefine Holmgren representerat Sverige på den internationella scenen. Under säsongen som gick nådde hon dessutom milstolpen på 400 spelade matcher i SDHL, en liga där Holmgren gjort näst flest matcher genom tiderna. När karriären nu går vidare önskar huvudpersonen skicka med en hälsning till Djurgårdsfamiljen.

– Jag vet inte hur jag ska kunna tacka nog för dessa sex fantastiska säsonger eller ens uttrycka mig i ord. Utvecklingen, gemenskapen, med- som motgångar och minnena är ovärderliga och något som jag kommer bära med mig framåt, inleder "Jossan" och fortsätter;

– Djurgården kommer alltid att vara hemma och jag har med stor stolthet burit skölden på bröstet varje dag. Stort TACK alla lagkamrater, ledare, funktionärer och er supportrar för dessa år!

Djurgården tackar Josefine Holmgren för hennes betydande insatser i föreningen och önskar henne all lycka framöver.

Djurgården Hockey
Huvudpartners