Alice Wallin förlänger med Djurgården
Publicerad: 2023-06-08
Officiellt
Djurgården presenterar med stor glädje en förlängning med Alice Wallin. Försvarstalangen har gått vägen genom NIU-verksamheten, redan samlat på sig 60 matcher i SDHL och nu skrivit på för ytterligare en säsong i föreningen.

– Det känns riktigt bra att vi förlängt med Alice, som gått den långa vägen via vårt NIU-program och som har utvecklats varje år. Med Alice visar vi återigen att det är så viktigt med egna spelare från regionen och framförallt Sverige, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Alice Wallin, 18 år, fortsätter i Djurgårdströjan på ett nytecknat avtal. Försvararen har skrivit på en ettårig förlängning och går till hösten därmed in till sin tredje raka säsong i damlaget. Sedan ankomsten sommaren 2021 har Södertäljefödde Wallin noterat 60 matcher i SDHL, samt nio i SM-slutspel.

Parallellt med utvecklingen i Djurgården har försvararstalangen figurerat i ungdomslandslagen och Alice representerade Sverige vid U18-VM 2022. Utöver det har hon även samlat på sig 41 gjorda poäng på 87 matcher i Division 1. Nu blir alltså Alice Wallin nästa spelare att förlänga med DIF, något som värdesätts högt.

– Alice har ett väldigt fint spelsinne, som jag verkligen ser fram emot ska blomma ut till fullo i år. Framförallt ska det bli kul för henne att ta nästa kliv i sin karriär som hockeyspelare, säger Schillgard.

Djurgården Hockey