Forwarden Tim Söderlund till Djurgården
Publicerad: 2022-01-22
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Tim Söderlund till Stockholms stolthet. Forwarden, som gjort 138 matcher i SHL, är Djurgårdare sedan barnsben och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resterande säsong.

– Vi får in en skridskostark spelare som är offensivt skicklig och som har stora kvaliteter i anfallszonen. Tim är även en stor Djurgårdare och har alltid haft en önskan att spela här på Hovet i våra färger, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Tim Söderlund, 23 år, ansluter till Djurgården för att stärka upp laget under säsongens resterande del. Forwarden kommer närmast från Edmonton Oilers organisation, och har spenderat de senaste åren i AHL och ECHL.

Tidigare har Söderlund meriter från SHL, där den kvicke spelaren gjort 138 matcher i Skellefteå samt Frölunda. Samtidigt har Tim ända sedan barnsben varit en stor supporter till Djurgården.

– Tim har under hela sin hockeyuppväxt alltid haft en stark önskan att få representera klubben. Nu får han chansen att komma in här och bidra, kommenterar utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Avtalet är skrivet säsongen ut och Tim Söderlund landade i Stockholm under lördagseftermiddagen. Nyförvärvet fanns senare på plats på Hovet för att se Djurgården spela hem två poäng, en spelartrupp som han nu kommer att ansluta sig till.

– Som spelare har Tim egenskaper som vi vill addera i form av bra skridskoåkning och en fart som passar vårt spelsätt. Sen är Tim även en mönsterbrytare, som både jobbar hårt, som kan utmana i spelet med puck och som kan spela en rak djupledshockey med ett bra omställningsspel, beskriver Pehrsson och fortsätter;

– Det här är en spelartyp som vi har velat addera till nuvarande forwardsuppsättning och med detta skapar vi en bredare forwardssida, vilket vi tidigare saknat. Med Tim in får vi ett bättre djup på lagdelen forwards, vilket kommer att vara viktigt in mot våren.

Djurgården Hockey
Huvudpartners